M5

Az M5-ön debütáltak a készülő Semmelweis-film első kulisszafelvételei

Javában tart A láthatatlan gyilkos című romantikus, történelmi dráma forgatása, amelyre ellátogathatott az M5 kulturális csatorna stábja. A Semmelweis Ignácról szóló nagyszabású produkcióról a rendező, Koltai Lajos és a főszereplő, Vecsei H. Miklós beszéltek az Agendában.

Százhúsz tagú stábbal, ötvenöt napig forog az új Semmelweis-film, amelyben az 1840-es évek Bécse elevenedik meg, a korszakalkotó orvos zsenivel, Semmelweis Ignáccal. Az anyák megmentője szerepében a fiatal színművész, a Junior Prima díjas Vecsei H. Miklós tűnik fel, aki az M5 kulturális csatorna műsorában adott exkluzív interjút a forgatáson, két felvétel közötti szünetben.

„Semmelweis nem kötött kompromisszumot. Nem aludt, szinte nem is érzett, egyszerűen nem tudott másra figyelni, csak arra, hogy baj van. A saját életénél is fontosabb volt neki, hogy megfejtse a rejtélyt, miért hal meg annyi édesanya a szülés után” – mondta karakteréről a színművész, akit megannyi színházi produkció mellett utoljára a Csak színház és más semmi című tévéfilmsorozatban láthatott képernyőn a közönség.

A fordulatos, romantikus történelmi film a forradalmat megelőző időszakban kezdődik a bécsi szülészeti klinikán. A rendező, Koltai Lajos a sors kiválasztottjaként láttatja a főszereplőt, aki megszállottan keresi a láthatatlan ellenséget, a gyermekágyi láz kórokozóját, miközben megmutatja a főhős hatalommal vívott szélmalomharcát is.

„Ez egy lenyűgöző történet valakiről, aki megtalálja az ösvényét, és tud is rajta haladni. Nem sokan képesek erre, de ő az volt, szenvedéllyel és elhivatottsággal” – hangsúlyozta a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr, rendező, aki úgy tervezi, várhatóan jövőre már a mozikba kerül produkció.

Az Agenda idézett adása alább újranézhető, ahol bepillantást nyújtanak a készülő film első képkockáiba is.

Agenda – kulturális hírek minden nap 18:45-től az M5-ön, valamint egész nyáron az M1 aktuális csatornán!

Olvasson tovább