M5

A változás formái a Kunsztban

Az M5 kulturális csatorna idei megújulásának részeként a kulturális területek közül több is önálló műsort kapott. Ilyen a képzőművészet iránt érdeklődőket megcélzó Kunszt című szerda esténként jelentkező magazin, amely a magyar művészettörténet és az esztétika legizgalmasabb kérdéseit tárja a nézők elé közérthető formában. A képzőművészeti magazin következő adásának központi témáját a panta rhei, vagyis az örök mozgás adja. Kiderül, a különböző alkotók miként öntik formába az állandó változást.

Január óta látható a trendalkotó képzőművészeti magazin az M5 kulturális csatorna műsorán. A szerdánként 21 órakor kezdődő Kunszt célja az ismeretterjesztésen túl az, hogy élményt adjon. A Kunszt a magyar művészettörténet és az esztétika legizgalmasabb kérdéseit tárja a nézők elé közérthető formában. Magazinos jelleggel közelít a szép- és vizuális művészethez, történeteket mond el az alkotásokról, miközben a kulisszák mögé is bepillant. Az adásokban bemutatják egy-egy kortárs művész miniportréját, továbbá a művészeti élet láthatatlan momentumait.

A Kunszt következő része a Ferenczy Múzeum Panta rhei, vagyis Minden folyik című kiállításán kezdi a sétát a keletkezés és a kibontakozás, valamint az örök mozgás útján. A szerdán este 21 órától látható adásban a nézők megismerhetik Melkovics Tamást, aki a fiatal magyar szobrászgeneráció egyik legizgalmasabb alkotója. Installációi az állandóság és a folytonos változás dimenzióiban valósulnak meg. Láthatják, hogy alkotásai milyen hatással vannak Csontó Lajos képzőművészre, aki a tárlaton látható installáció alapján alkotja meg saját interpretációját. Dréher János Munkácsy-díjas festőművész egyedülálló képeit a vakolatpergető házfalak pusztulásának líraisága inspirálja, Keresztes Dóra pedig absztrakt festményein adja vissza a panta rhei gondolatát. Az ő különleges alkotói világukat szintén felfedezhetik a Kunszt nézői.

A Kunszt adásai újranézhetők a műsor Médiaklikk-oldalán.

https://mediaklikk.hu/musor/kunszt/

Kunszt – szerdán 21 órától az M5 műsorán!

 

 

 

Videó ajánló

Olvasson tovább