M5

Keleti Ágnes élete a tornacsarnokon túl – Egy anya portréja a Magyar nőkben

Sokan, sokféleképpen dolgozták már fel Keleti Ágnes olimpiai bajnok tornász életútját. Az M5 kulturális csatorna új sorozatában, a Magyar nőkben most először családanyaként is megismerhettük a sportólót, akiről fia, Bíró Rafael mesélt.
 

A tornaklubban fegyelmezett, kötelességtudó és alázatos volt, de amint kilépett a sportcsarnokból áradt belőle a közvetlenség és a vidámság. Bár már 100 éves is elmúlt, az életszeretete még mindig kíséri őt páratlan életútján.
„A sport tart engem életben. Így lett erőm ahhoz, hogy végigcsináljam azt, amire csak kevesek voltak képesek” – idézi Keleti Ágnest az M5 kulturális csatorna új, inspiráló női élettörténeteket bemutató sorozata, a Magyar nők, melyben a műsorvezető, Major Melinda az olimpiai bajnok életét meghatározó helyszíneken kérdezte a hozzá közel állókat, köztük fiát, Rafaelt, aki Izraelből költözött vissza édesanyjával Budapestre. A divattervező nagy tisztelettel és szeretettel beszélt világhírű édesanyjáról.

„Hagyott nekünk teret, hogy azt csináljuk, amit szeretünk. A feladataink elvégzésére, kötelességtudatra nevelt bennünket, kellett tanulnunk, de nem voltak szigorú elvárásai. Becsületes embernek nevelt minket, de közben elég laza is volt. Az optimizmusát a genetika átadta, mindig a pozitív, jó dolgokat látom meg először. A sport szeretetére nevelt, de sosem várt el eredményeket, nem frusztrált bennünket” – fogalmazott az 58 éves dizájner, aki a mai napig rendszeresen sportol, ennek és a géneknek tulajdonítja, hogy ahogy édesanyja, úgy ő és testvére is jó fizikai kondícióban vannak és kiváló egészségnek örvendenek.

A teljes adás újranézhető az M5 kulturális csatorna MédiaKlikk-oldalán, ahol 60 napig elérhetők a korábbi epizódok is.

Magyar nők – inspiráló női élettörténetek, minden szombaton 17:25-től az M5 TV műsorán!

Borítókép: MTI Fotó/Magyar Fotó: Szécsényi József

Videó ajánló

Olvasson tovább