M5

Örökség új köntösben

Mészáros Márta és Ragályi Elemér egyedülálló közös filmjét most digitalizálva láthatják a nézők az M5 műsorán. Ennek apropóján a rendezőnő és az operatőr elárultak néhány kulisszatitkot a film készítéséről.

Az Örökség először 1980-ban került vászonra és olyan színész legendák játszanak benne, mint Isabelle Huppert, Monori Lili, Jan Nowicki és Perczel Zita.

„Az előző filmjeimnek nagy sikere volt Párizsban, Franciaországban mentek a filmjeim, akkor lett az Isabelle Huppert sztár. Nagyon csodálkozott, hogy nő fogja rendezni a filmet. Két éjszaka alatt összehoztuk a forgatókönyvet, Isabelle Huppert közben látta a filmjeimet Lilivel és belészeretett, nagyon együtt akart a Lilivel játszani” – árulta el Mészáros Márta.

„Itt egy fantasztikus hármas volt a kamera előtt, Perczel Zita, Monori Lili és Isabelle Huppert. Három egymástól tökéletesen különböző személyiségű nagyszerű ember, és ennek a három embernek volt tulajdonképpen egy a film végéig egy nagyon izzó, furcsa, feszült kapcsolata” – tette hozzá Ragályi Elemér.

A film főcímdalát, a Sohase mondd! című tangót, Nemes Zsolt kifejezetten Hernádi Juditnak írta, amely rögtön hatalmas slágerré nőtte ki magát. A film pedig akkora sikernek számított, hogy még az 1980-as Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába is beválogatták.

Örökség, Mészáros Márta és Ragályi Elemér közös filmje január 17-én, 21:50-től az M5 műsorán!

Videó ajánló

Olvasson tovább