Megújul az M2 Petőfi TV népszerű műsora, az Akusztik

Minden eddiginél interaktívabb koncertélménnyel várja nézőit szeptembertől a közmédia könnyűzenei koncertműsora. Az Akusztik az amerikai jazz klubokat idéző klubkörnyezetben és megújult hangzásvilággal tér vissza a képernyőre hétfő esténként.

Új koncepcióval és inspiráló, meghitt díszletben kezdődik az Akusztik új évada. A megújult helyszín a New Orleans-i füstös jazz- és blues klubok hangulatát idézi. A koncertfelvételeket ezúttal is az A38 hajó koncerttermében és közönség jelenlétében rögzítik, akik a zenekarral egy szinten, meghosszabbított színpadon foglalnak helyet, körülölelve a fellépőket.

 

„Az Akusztik célja, hogy egyedi, maradandó, értékteremtő produkciók jöjjenek létre, lenyomatot adva a fellépő jelenéről, aktuális korszakáról. Az új stúdió a több tucatnyi lámpaburával, szőnyegekkel, sötét tónusú bútorokkal a romkocsmák félhomályos, de mégis otthonos miliőjére hajaz. Mindez a zenekaroknak is intimitást, meghittséget ad, és ez az előadásmódjukon – ezáltal a képernyőn is – érezhető lesz. A közönség szinte egybeolvadhat a zenészekkel a felvételt nézve” – fogalmazott Takács-Koltay Anna, az M2 Petőfi TV zenei szerkesztője.

Az előadók a klasszikus értelemben vett „unplugged” jellegű produkciókkal állnak majd színpadra, ezzel olyan egyedi formában szólaltatják meg dalaikat, amitől azok karaktere megváltozik, új életre kel. A jól ismert slágereket teljesen új zenei aspektusból közelíthetik meg; a legkülönfélébb hangszerek bevonásával, más zenei műfajok elemeinek segítségével. Az Akusztikban megszülető produkciók a zenészek számára is új kapukat nyithatnak meg, hiszen a dalokban rejlő erőt, mondanivalót egy bensőségesebb és show-elemektől lecsupaszított környezetben mutathatják meg a publikumnak.

Az új évadban is hallhatók lesznek különböző feldolgozások is, de ezúttal egy kis csavarral. Minden esetben az adott fellépőknek a saját stílusuktól eltérő műfajból kell dalt választaniuk. Így történhet meg majd, hogy az első adásokban egy jazz zenekar Bagossy Brothers Company dalt ad elő, Hangácsi Márton pedig az alternatív zene ikonikus zenekarától, a 30Y-tól választ magának dalt.

„Folytatódik az  Akusztik  kistestvére, az Akusztik Legendák sorozat is. Ebben a produkcióban a több évtizede a hazai zenei életben alkotó, ikonikus, több generációt megihlető példaképek adnak koncerteket. Az első legenda a megújult műsorban a Kaláka lesz majd” – tette hozzá Takács-Koltay Anna, akinek saját műsora is visszatér szeptembertől a képernyőre: péntek esténként új zenei portrébeszélgetésekkel folytatódik a Magas és mély.

Akusztik – vasárnap este 11 órától a Petőfi Rádióban, és minden hétfőn 21:15-től az M2 Petőfi TV műsorán!

 Szeptembertől új epizódokkal vár az M2 Petőfi TV valamennyi magazinműsora!

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2022/09/MTVA_M2_Petofi_TV_Akusztik_002-1050x1400.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább