Egy életre leszámolt függőségeivel Bérczesi Róbert

Csaknem másfél éve hagyott fel káros szenvedélyeivel Bérczesi Róbert, a Hiperkarma zenekar alapítója, énekes-dalszerzője. A hazai underground megkerülhetetlen alakja ezúttal nem az őt kísértő démonokról, hanem az újrakezdés felszabadító erejéről vallott az M2 Petőfi TV zenés portréműsorában, a Magas és Mélyben.
 

„Az elmúlt több mint másfél évben több dolgot csináltam, mint az azt megelőző tízben, és ez nem túlzás. Eleinte ez kétségbeesett keresés volt, hogy kitöltsem az űrt és elfeledkezzek az elvonási tünetekről. Mára belejöttem, egyre több zenét szereztem, született egy könyv és videóklipeket is rendeztem. Mióta kijózanodtam, nem írtam dalszöveget sem egyedül, de Müller Péter Sziámival 77 dalt írtunk közösen. Az biztos, hogy ha többé nem tudok egyetlen dalszöveget sem megírni, akkor sem nyúlok még egyszer a drogokhoz” – szögezte le a Magas és Mély legutóbbi adásának első perceiben Bérczesi Robi, az elmúlt években csak ritkán adott interjút. Annak idején zenekara, a Hiperkarma dalai óriási sikert arattak, még a Dob+Basszus című zenetörténeti műsor főcímdalának is kiválasztották azonos című slágerüket, amit az M1-en láthattak a nézők Lévai Balázs vezetésével.

A zenész útkereséséről, nehézségeiről már több interjújában beszélt, de Koltay Anna műsorában az újrakezdésen volt a hangsúly. Bérczesi Robi 2020 augusztusában, egy balatoni koncertjén határozta el, hogy véget vet 20 éve tartó függőségének és tiszta lappal folytatja, kábítószerek nélkül. A döntése nyomán baráti köre is átalakult, úgy fogalmazott, régen zenész volt másodállásban és szerhasználó főállásban. Mára teljesen józan életet él, zenész fő- és másodállásban is, a szabadidejét zenésztársaival tölti és az alkotásban éli ki önmagát. A teljes beszélgetés újranézhető a Magas és Mély Médiaklikk-oldalán és podcast formájában meghallgatható a Petőfi Rádióban, február 9-én, szerda éjféltől.

Magas és Mély – Koltay Anna zenés portréműsora péntek esténként, 20:40-től az M2 Petőfi TV-ben, ismétlés szerdáról csütörtökre virradóra, éjféltől a Petőfi Rádióban!

Borítókép: Fotó: MTVA / M2 Petőfi TV

Olvasson tovább