Légy segítő szuperhős a Hetedhét kaland műsorvezetőivel!

Ismersz egy nénit, akinek nincs unokája? Festésre szorul a szomszédotok kerítése? Szétdobálták a szemetet a házatok környékén lévő játszótéren? Ne nézd tétlenül, ha körülötted valami nincs rendben, hanem segíts, ha bírsz – erre biztatnak az M2 gyerekcsatorna műsorvezetői kampányukban. Pataky Szabolcs legutóbb egy osztályterem kicsinosításában segített kisiskolásoknak.

A Hetedhét kaland műsorvezetője, Pataky Szabolcs a Segíts, ha bírsz! kampány kapcsán Szegedre látogatott el, a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskolába, ahol a 2. b. osztálynak segített kicsinosítani az osztálytermét. A gyerekek nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a munkába, az osztályterem pedig közös erővel csakhamar takarossá vált. A nem mindennapi élmény mellé pedig jutalmul még egy szuperhős köpenyt is kapott az osztály, amelyre a Segíts, ha bírsz! kabalaállatkája, a mosolygós polip került.

Ugye, hogy segíteni őrült jó móka? Mostantól kezdve minden nap más valaki hordhatja ezt a köpenyt közületek, mégpedig az a gyerek, aki aznap a legtöbbet segített a társainak” – hirdette ki Szabi a köpenyviselés szabályait az iskolások körében, majd a nézőkhöz fordult, akiknek a jelentkezését – osztályok és csoportok esetén – továbbra is várják a hetedhetkaland@mtva.hu e-mail-címen a Segíts, ha bírsz! kampány résztvevői közé.

A Segíts, ha bírsz! kampánnyal a közmédia az önkéntességet kívánja népszerűsíteni. Az aktivitás célja, hogy a gyermekek szívesen segítsenek a környezetükben élőknek, hiszen segíteni jó!

Olvasson tovább