Nagy meglepetést okozott rajongóinak a Zanzibár zenekar

Egy kis csavarral, újrahangolva mutatkozott be a 2000-es évek elejének legnagyobb rádióslágere, a Nem vagyok tökéletes. Az M2 Petőfi TV FRISS című műsorában a 20 éves dalt jegyző Zanzibár zenekar énekesnője, Terecskei Rita mesélt arról, melyik kortárs producerrel dolgoztak azon, hogy új, mai hangzást kaphasson a daluk.

Nosztalgikus pillanattal indult az M2 Petőfi TV esti műsorának adása: a FRISS-ben vendégeskedett Terecskei Rita, a Zanzibár pop-rock együttes énekesnője, aki magával hozta a felújított, Nem vagyok tökéletes című slágerüket, ami 2021-ben lett 20 éves. A zenekar vezetője az adásban megköszönte Gerendás Daninak, az újrahangszerelt verzió producerének, hogy meglátta a fantáziát a dalban, amellyel annak idején befutott az együttes.

„Valamennyit talán szelídült a zenekar, de nem mondanám, hogy az idő előre haladtával veszítettünk volna a keménységünkből. Ez a feldolgozás kicsit lágyabb lett, mint az eredeti dal, de a koncerteken szeretünk játszani azzal, hogy milyen lendületet, hangzást adunk egy-egy produkciónak. A producer, Gerendás Dani kezét nem kötöttük meg, amikor először hallottuk az átdolgozását, egymásra néztünk a zenekar tagjaival és tudtuk, hogy ez az, amit hallani szerettünk volna” – kezdte Terecskei Rita, aki zenekarával igyekszik haladni a korral, megtartva a saját ízlésüket. A dalok zenéje mellett a szövegekre továbbra is nagy hangsúlyt tesznek.

„Sokan tudnak azonosulni a Nem vagyok tökéletes dalszövegével. Az új videóklipünk is erre reflektál: a mai világra, az idealizált életre, a közösségi médiában látható kiszínezett emberekre. Szerintem, ezektől mindenki szorong, ami teljesen felesleges. Bár engem nem érdekel a digitális világ, tudom, hogy valakinek nagyon fontos. Jó lenne, ha eljutna hozzájuk az üzenetünk, hogy nem mindent kell elhinni, amit az interneten vagy a tévében látunk” – tette hozzá az énekesnő, aki inkább a dalszerzéssel, koncertezéssel tölti az idejét, mint a közösségi médiában. A további részletek a FRISS idézett adásából megismerhetők.

FRISS – zenei hírek, kulisszatitkok és exkluzív interjúk, hétköznap esténként 21 órától az M2 Petőfi TV-ben!

Videó ajánló

Olvasson tovább