×

Izgalmas, kísérletező lemezzel jelentkezik a Kaukázus

Érzelmes, szívhez szóló dalok kaptak helyet A DAL 2021 győztes zenekarának, a Kaukázus készülő új albumán – derült ki az M2 Petőfi TV riportjából. A Lux című korong az MTVA támogatásával készül, ami nemcsak azért lesz különleges, mert ilyen nagy publicitással és keretösszeggel még sosem dolgozhatott a zenekar, hanem a dalok témái is merőben különböznek a megszokott Kaukázus-stílustól.

Bár eddig távol álltak a Kaukázustól a mély, szívhez szóló dalok, A DAL 2021 nyereményeként új lemezükre mégis zömmel érzelmes felvételek kerültek. Az alternatív rockegyütteshez az M2 Petőfi TV Nézzünk szét! című műsorának stábja látogatott el a lemezfelvételük helyszínére, ahol nemcsak a korongról meséltek, hanem az elmúlt egy évről is, ami mögöttük áll.

„A DAL egy intenzív kiképzés volt, az előadóknak és a produkció minden résztvevőjének összehangolt munkájával valósulhatott meg. Olyan életre szóló élmény, amit minden zenekarnak kötelezővé tennék” – mesélt lelkesen az M2 Petőfi TV műsorában a Kaukázus énekes-frontembere, Kardos-Horváth Janó, aki hozzátette, ma A DAL az egyetlen olyan zenés műsor a televízióban, ahol élőben lehet bemutatniuk a zenekaroknak új dalaikat, majd sikeres szereplés esetén lemezkiadáshoz és fellépési lehetőséghez juttatja a nyertest. A zenész éppen ezért mindenkit biztat, hogy jelentkezzen A DAL 2022-es, következő évadára.

„A nyáron sok koncertünk volt, de közben készültünk az új lemezre is. Fantasztikus érzés, hogy az Egyetlen szó című dalunkkal megnyertük a versenyt és az egész ország megismerhette. Sőt, határon túli koncertjeink is akadtak szép számmal. A lemezfelvétel közben új dalok is születnek, ezért már egy következő album sem tűnik távolinak” – árulta el a zenész a Nézzünk szét! című műsorban.

A Kaukázus új lemezének további különlegessége, hogy a dalok mellett versek is felkerülnek rá, amelyeket ismert emberek szavalnak el: a Duna Televíziótól Fodor Imre, az M2 Petőfi TV részéről Koltay Anna, a Petőfi Rádiótól pedig Nagy Natasa.

Nézzünk szét! – koncertek, fesztiválok, kulisszatitkok szombat esténként, 21.10-től az M2 Petőfi TV-ben!

 

A DAL 2022 – januárban a Duna Televízió műsorán!

Videó ajánló

Olvasson tovább