Sydney Van Den Bosch és Németh Dorottya az M2 Petőfi TV új műsorában vallottak a közösségi média árnyoldaláról

A közösségi média világában nehéz eldönteni, hogy mi valódi, és mi hamis. A legtöbb felhasználó nem az igazi arcát mutatja az online világban, sokkal inkább egy tökéletesre polírozott „avatárja” van. De vajon Ez így OK?! - az M2 Petőfi TV legújabb, közérzeti magazinműsora erre keresi a választ. Az első adásban a műsorvezető, Fodor Imi két népszerű influenszert, Sydney Van Den Bosch-t és Németh Dorottyát látta vendégül egy nem mindennapi beszélgetésben.

Látszólag tökéletes életük van: szépek, csinosak, jómódúak és mindig mosolyognak. Tízezrek követik őket a közösségi oldalakon, rengeteg ember példaképként tekint rájuk – ők az influenszerek, a 21. század trend- és irányadó véleményvezérei. Hogy mennyire egészséges és transzparens a filterezett élet, azt az M2 Petőfi TV új műsorában, az Ez így OK?!-ban két népszerű influenszer, Sydney Van Den Bosch és Németh Dorottya vitatta meg egymással.
Sydney Van Den Bosch 152 ezer követővel egyensúlyozik a realitás és az online világ talaján. A tartalommegosztásnál fontos számára a hitelesség, ugyanakkor szereti az esztétikus, szép dolgokat, ezért sok időt és energiát fordít arra, hogy felépítse a virtuális énjét az Instagramon.

Fotókredit: M2 Petőfi TV / Ez így OK?!

„Igyekszem én is azt mutatni, ami a valóság, de nagy igazság, hogy nem minden arany, ami fénylik. Nem biztos, hogy egy-egy kép mögött ugyanaz a tartalom van, mint amit az emberek látnak. A fiatalok ma az Instagramon találnak példaképeket, úgy, ahogy mi régen még az ifjúsági magazinok címlapjain. A közösségi médiában most bárki kreálhat magáról egy vonzó képet, aminek lehet, hogy köze sincs a valósághoz – a fiatalok pedig ebbe kapaszkodnak, ami óriási felelőtlenség” – fogalmazott a műsorban a hazai közösségi média ismert arca.

Németh Dorottya komoly fitneszmúlttal rendelkező, kétgyerekes édesanya, aki szülőként döbbent rá, mennyire nyomasztó tud lenni az állandó megfelelési kényszer. “Amikor a kisebbik fiam megszületett, elegem lett az örökös megfelelésből, ami a sport és a közösségi média által alakult ki bennem. Elindítottam a #realbody projektet, és elkezdtem megmutatni kendőzetlenül, hogy nézhet ki egy női test szülés után, és egy láthatatlan pacsit adni a nőtársaimnak, hogy ne érezzék azt, hogy velük gond van” – tette hozzá a fitneszvilágbajnok, edző, akit több mint 63 ezren követnek Instagramon.

Fodor Imi, az Ez így OK?! műsorvezetője a lányokat hallgatva arra jutott, hogy a követők között valaki a nyers valóságra kíváncsi, míg más szeretne egy kicsit elveszni a digitális „álomgyárban”. Nem feladatunk ugyanakkor megállapítani, hogy ez jó vagy rossz, hiszen a műsor legfontosabb üzenete, hogy fejlesszük ki az elvonatkoztatás képességét. A következő adásokban számos olyan közérzetünket befolyásoló téma jelenik meg, amelyek a közösségi oldalakon naponta szembe jönnek és befolyásolják énképünket és a világhoz való viszonyunkat. A véleményformálás joga azonban mindig a nézőké: a vendégek véleményén keresztül, ellentéteket ütköztetve járhatnak körül létező társadalmi problémákat, amellyel megkapják a lehetőséget arra, hogy mindenki szabadon eldönthesse, mit gondol róluk.

Ez így OK?! – véleményformáló közérzeti magazinműsor minden kedden 21.40-től az M2 Petőfi TV-n!

Az Ez így OK?! adásai 60 napig visszanézhetők a MédiaKlikken.

Olvasson tovább