×

Míg csillaggá nem lesz az életed – Zenésztársai és rajongói emlékeznek meg Siklósi Örsről

Könnyek között, szavak nélkül búcsúzott el az egész ország 2021. február 5-én, pénteken a 29 éves korában elhunyt Siklósi Örstől, az AWS zenekar frontemberétől. A 2018-as A Dal győztes zenekara most emlékkoncerttel tiszteleg a tragikusan fiatalon elveszített zenésztársukról. A búcsúkoncert részleteiről az M2 Petőfi TV műsorában, az Én Vagyok Itt!-ben az együttes basszusgitárosa és dobosa, Schiszler Soma, valamint Veress Áron beszéltek.

A leukémiával vívott hosszú küzdelem után, idén február elején örökre lehunyta szemeit Siklósi Örs, az AWS metálzenekar énekese. A 29 éves tehetséges zenész csapatával megjárta a legnagyobb hazai színpadokat, részt vettek több európai turnén, 2018-ban pedig ők képviselték Magyarországot a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon Viszlát nyár című dalukkal, miután a közönség az ő szerzeményüket választotta A Dal legjobb produkciójának. A következő koncertjüket – amit szeptember 5-én, vasárnap adnak majd a Budapest Parkban – azonban már nem az eredeti felállásban és frontemberük emléke előtt tisztelegve adják. Siklósi Örs szeptember 4-én lett volna 30 éves.

„Nagyon sok időt töltöttünk együtt a zenekarral a történtek után, szinte együtt éltünk, rengeteget beszélgettünk és ez sokat segített nekünk. Egy idő után elkezdtünk zenélni is, ez a két dolog tartotta bennünk a lelket” – avatta be az Én Vagyok Itt! nézőit érzéseikbe Schiszler Soma, az AWS basszusgitárosa a műsorvezető, Lola kérdésére.

„Rengeteg zenészt, több mint 30 vendéget hívtunk meg az emlékkoncertre. Olyan zenésztársakat, barátokat, akikkel Örs személyesen jó barátságot ápolt, kölcsönösen tisztelték egymás zenéjét, munkásságát. A Tankcsapda frontembere, Lukács Laci, a Depresszió és a Road zenészei és többek között Szivák Zsolti is velünk lesznek a színpadon” – tette hozzá Veress Áron dobos az M2 Petőfi TV műsorában.

Az AWS egy 2019-ben rögzített dalt hoz ki az ősszel, amelynek munkálataiban még Örs is közreműködött korábban. A videóklip a közelmúltban készült el, amit egyfajta roadmovie-ként forgattak le. A műsorban azt ígérték, az elkészült anyagot az M2 Petőfi TV műsorába is elhozzák majd. A további részletek az Én Vagyok Itt! idézett adásából ismerhetők meg.

Hétfőtől szombatig minden este 21.05-től Én Vagyok Itt! az M2 Petőfi TV-n, meghökkentő témákkal, sikeres fiatalokkal, izgalmas beszélgetésekkel, élő koncertekkel és kihagyhatatlan zenész-interjúkkal.

Az Én Vagyok Itt! korábbi adásai visszanézhetők a MédiaKlikken.

Videó ajánló

Olvasson tovább