A Petőfi bemutatja: zenés tábortűz a Balaton-parton Járai Márkkal

A 10 nap Strandról sem maradhat el a Strand fesztiválok egyik legmeghittebb zenei programja, a tábortűz, amely házigazdája és szervezője idén is Járai Márk lesz. A helyszín partnere a Petőfi Rádió, amely különös figyelmet fordít a fiatal és a befutott zenészekre egyaránt. A részletekről a Halott Pénz énekese az M2 Petőfi TV Én Vagyok Itt! című műsorában mesélt.

Az élvonalbeli magyar zenészek idén is a tábortűz mellett adják elő kedvenc dalaikat a Balaton-parton. A 10 nap Strand rendezvényen Járai Márk vezényletével valósulnak meg az unikális produkciók: nincs színpad, a közönség az énekesekkel együtt üli körbe a lobogó tüzet, akik kötetlenül, közösen éneklik el a legnépszerűbb hazai slágereket. A Petőfi Rádió égisze alatt megvalósuló program igazi zenei csemegéket ígér, olyan átdolgozásokat, amelyek a nagyszínpadokon korábban sosem voltak hallhatók. A Halott Pénz énekese olyan tehetséges előadókat toborozott, akiktől nem áll távol a mezítlábas örömzenélés: egy szál gitárral adják elő az újrahangszerelt dalaikat – derült ki az Én Vagyok Itt! legutóbbi adásából.

„Bár ma már nagy közönség előtt játszhatunk, sosem felejtem el, hogy annak idején az én pályafutásom is úgy indult, hogy bárokban játszottam körülbelül két embernek, fogyasztásért cserébe. Mindkettőnek más hangulata van, de nem tudom különválasztani, mert a szívem csücske mindkét koncerttípus. Harmadik éve szavazott nekem bizalmat a Strand, bízom benne, hogy azon túl, hogy a zenei élet legjavával szórakozhat a tábortűz mellett a közönség, jó alkalom lesz arra is, hogy nagyobb közönség előtt mutatkozhassanak be a még kevésbé ismert előadók” – fogalmazott Járai Márk, aki Lolának részletesen beszélt a várható zenei repertoárról.

A fellépők között lesz Szakács Gergő, a Follow the Flow-ból, Ian O’Sullivan a Mongooz & the Magnetből, Szivák Zsolt a Cloud 9+-ból, Henri Gonzo a Fran Palermóból, Kama, a Mary PopKidsből, Bérczesi Robi a Hiperkarmából, de érkezik Takács Vilkó és Lugosi Dani párosa, valamint a Carson Coma zenészei, és természetesen Járai Márkot is hallhatja majd a közönség – derült ki az M2 Petőfi TV műsorából. A további részletek az Én Vagyok Itt! idézett adásából megismerhetők.

A 10 nap Strand szervezői ebben az évben is lehetőséget biztosítanak a bemutatkozásra a Tábortűz helyszínen. A https://strandfesztival.com/tabortuz-jelentkezes oldalon augusztus 13-ig várják a jelentkezőket.

Borítókép:
Budapest, 2019. december 29.
Járai Márk énekes a 15 éves Halott Pénz zenekar jubileumi koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. december 29-én.
MTI/Mohai Balázs

Videó ajánló

Olvasson tovább