Szinkronstúdió kulisszájában járt az Én Vagyok Itt! stábja

Az M2 Petőfi TV Én Vagyok Itt! című műsorának legutóbbi adásában a legismertebb magyar hangok második otthonába, a szinkronstúdióba látogathattak el a nézők a képernyőn keresztül. A műsor aktuális háziasszonya, Rókusfalvy Lili a bejátszó előtt bevallotta, hogy annak idején ő maga is szinkronszínésznek készült. A riportban nemcsak a szinkronizálás komoly technikai hátterére, hanem személyes sztorikra is fény derült: többek között Kiss Erika, a Jóbarátok című sorozat legismertebb magyar hangja is megosztott néhány szakmai titkot.

Sokaknak vonzó pálya a szinkronszínészet, hiszen imponáló lehetőség, amikor világsztárok hangját kölcsönözheti az ember egy-egy filmben vagy sorozatban, nem beszélve az állandósult szinkronszerepekről. Rókusfalvy Lili, az Én Vagyok Itt! műsorvezetője fiatalabb korában szintén ilyen álmokat dédelgetett, de az élet úgy hozta, hogy végül nem próbálta ki magát benne. A munkafolyamatokba mégis beleláthatott a szerdai adásban, mivel az M2 Petőfi TV stábja egy szinkronstúdióba látogatott el. A kulisszák között Faragó József szinkronrendező és Kelemen Tamás hangmérnök, valamint Kiss Erika, a Jóbarátok Monicájának magyar hangja kalauzolták a közmédia nézőit.

„Monica Geller karaktere életem egyik legspeciálisabb szerepe volt. Kezdetben teljesen más volt a színésznő, sokkal nyugodtabb, visszafogottabb, aztán egyszer csak elszabadult. Egy jó szinkronszínésznek ezeket a változásokat le kell követnie és automatikusan változni a szereplővel. Így született meg az a tipikus Monica hang, amiről manapság is mindenki felismer engem” – árulta el Kiss Erika, aki az utóbbi évtizedekben számos filmben és sorozatban kölcsönözte a legkülönbözőbb színésznők és karakterek hangját.

A szinkronszakma fortélyairól, technikai hátteréről többet is megtudhatnak az érdeklődők az Én Vagyok Itt! idézett adásából.

Hétfőtől szombatig minden este 21.05-től Én Vagyok Itt! az M2 Petőfi TV-n, meghökkentő témákkal, sikeres fiatalokkal, izgalmas beszélgetésekkel, élő koncertekkel és kihagyhatatlan zenész-interjúkkal.

Az Én Vagyok Itt! aktuális adásai 60 napig korlátlanul visszanézhetők a Médiaklikk.hu weboldalon.

Olvasson tovább