Novák Péter is áldását adta a Gyémánt feldolgozására

A Kimnowak Gyémánt című slágere egészen különleges, új köntöst kapott olyan zenészektől, mint a Swing á la Django zenekar, Tarján Zsófi, Lotfi Begi és Curtis. A népzenei átdolgozásra Novák Péter, a dal eredeti szerzője is áldását adta, derült ki az M2 Petőfi TV Én Vagyok Itt! című műsorában.

Kortalan klasszikushoz nyúlt a Swing á la Django. A zenekar vezetője, Lombos Pál a közmédia zenei műsorában árulta el Csitári Gergelynek, hogy a feldolgozás ötlete már két éve megszületett. „Úgy gondoltuk, hogy a népzenei alapokra áthelyezett sláger nagyon ütős lehet, ha adunk hozzá egy kis elektronikát Lotfi Begi által, valamint egy kis rappet és egy remek hangot. Curtis zseniális szöveget írt, Tarján Zsófi pedig olyan hangszínét mutatja meg, amely eddig ismeretlen lehet még a Honeybeast-rajongók számára is” – mondta Lombos Pál. A zenei producer, Lotfi Begi hozzátette: „Libabőrös lesz az ember attól, ahogy Zsófi énekel”.

„A magyar popkultúra egyik csillogó gyémántjához hozzányúlni, egy ekkor klasszikust feldolgozni elég rizikós, de amint meghallottam a népzenei átdolgozást, éreztem: méltók tudunk maradni az eredetihez” – árulta el az Én Vagyok Itt! adásában Lotfi Begi. „Novák Péter, a Gyémánt gyönyörű szép szövegének eredeti írója egyébként meghallgatta az új verziót és azt üzente: »áldásom rá és csókoltatom Begit«” – mondta Lombos Pál, majd hozzátette: ez volt a legfontosabb visszajelzés számukra.

A feldolgozást egészen más olvasatba helyezi a hozzá készült videóklip is, amely – Lotfi Begiék megfogalmazásában – „olyan, mintha a barokkot kevernék Lady Gagával”.

Az említett klip és a beszélgetés is újranézhető:

Hétfőtől szombatig minden este 21.05-től Én Vagyok Itt! az M2 Petőfi TV-n, meghökkentő témákkal, sikeres fiatalokkal, izgalmas beszélgetésekkel, élő koncertekkel és kihagyhatatlan zenész-interjúkkal.

Az Én Vagyok Itt! aktuális adásai 60 napig korlátlanul visszanézhetők a MédiaKlikk.hu weboldalon.

Videó ajánló

Olvasson tovább