Közel kétezer programmal tér vissza a 30. Művészetek Völgye Fesztivál

A Balaton-felvidék legnagyobb és legrégebbi összművészeti fesztiválját idén 30. alkalommal rendezik meg. A jubileumi szám új időszámítás a Művészetek Völgye életében, rengeteg újdonsággal készünek a szervezők a tíznapos összművészeti rendezvényre – derült ki az M2 Petőfi TV Én Vagyok Itt! című műsorából.

Tavaly a pandémia miatt ugyan elmaradt a jubileumi Művészetek Völgye Fesztivál, de a völgyhétvégek azért kárpótolták a közönséget. Idén azonban kibővült programcsokorral, irodalmi, színházi és képzőművészeti udvarokkal nyílik meg a 30. Művészetek Völgy Fesztivál, ahova egy napra az Opera kamionszínpada is megérkezik. A Petőfi Irodalmi Ügynökség idén több száz aktivitással járul hozzá a fesztivál programjainak sokszínűségéhez – tájékoztatta a közmédia nézőit Dénes Adél, a Hanfoglaló Program szakmai programigazgatója.

„Kapolcs sikere abban rejlik, hogy a karonülőtől az aggastyánig mindenkit el tud szórakoztatni. Idén pedig minden idők legszínesebb programkínálatával készülünk. Csak a Petőfi Udvarban, 10 napon keresztül, 160 különböző programunk lesz. Ezekben a tematika főként az irodalom és más művészetek átmenetei lesznek. Nem beszélve a további, több mint 1800 aktivitásról, amelyekben kiállítások, koncertek, slam, kerekasztal beszélgetesek, filmvetítések és kézműves programok várják a közönséget“ – összegezte Dénes Adél az Én Vagyok Itt! legutóbbi adásában Koltay Anna és Fodor Imi műsorvezetőknek.

Napközben főként gyerek- és családi foglalkozások, este pedig izgalmas, felnőtteknek szóló programok gondoskodnak a vendégek szórakozásáról. A fesztivál idejére Kapcsolra leköltözik a Cseh Tamás Archívum is, esténként pedig több ehhez kapcsolódó koncertet is tartanak. De az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió is bekapcsolódnak majd négy különböző udvar aktivitásaiba.

További részletek az Én Vagyok Itt! idézett adásában láthatók:

Hétfőtől-szombatig minden este 21.05-től Én Vagyok Itt! az M2 Petőfi TV-n, meghökkentő témákkal, sikeres fiatalokkal, izgalmas beszélgetésekkel, élő koncertekkel és kihagyhatatlan zenész-interjúkkal.

Az Én Vagyok Itt! aktuális adásai 60 napig korlátlanul visszanézhetők a MédiaKlikk.hu weboldalon.

Videó ajánló

Olvasson tovább