×

Márton Anita családjával utazna a tokiói olimpiára

Naponta kétszer edz Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő, akit néha még kislánya, a januárban született Luca is elkísér a terembe. Anitának már megvan az olimpiai kvótája, így ő már biztosan utazik Tokióba, ahova lehet, hogy családja is elkíséri. Az olimpikon a felkészüléséről és az anyaságról is mesélt szerdán este az M2 Petőfi TV Én vagyok itt! című műsorában Csitári Gergelynek.
 

Az olimpiai bronzémes, világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás világbajnok súlylökő olimpiai felkészülése nem a megszokott módon történt, ugyanis januárban megszületett kislánya, Luca.

„Szerencsére a 9 hónapos várandóságom nagyon jól telt, végig tudtam mozogni, szó szerint a szülés előtti napon is lent voltam edzésen, így viszonylag kevés izmot és erőt veszítettem. A császármetszés miatt fokozatosan tértem vissza az edzéshez és mostanra már egészen jól visszajött az erőnléti állapotom” – mesélte Márton Anita, aki a pici mellett is naponta kétszer edz. Eddig főként erőnléti és technikai munkát végzett, a dobóedzéseket pedig most kezdi. A felkészülést, a sportot elmondása szerint remekül össze tudja egyeztetni az anyasággal, amelyben férjének és édesanyjának is nagy szerepe van.

„Mindig is szerettem volna anya lenni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez ennyire szuper lesz” – vallotta be Anita az Én vagyok itt! műsorvezetőjének, Csitári Gergelynek. A világbajnok súlylökő azt is elmondta, hogy kislánya nagyon jó baba. Előfordult már, hogy Luca is elkísérte őt az edzőterembe és lehet, az olimpiára sem egyedül utazik.

„Nem elképzelhetetlen, hogy együtt megy a család Tokióba, de ha mégsem tudom vinni Lucát, akkor megpróbálom a lehető legrövidebb idő alatt megjárni az olimpiát” – osztotta meg terveit a M2 Petőfi TV-n az olimpiai bronzémes súlylökő.

A beszélgetés ITT újranézhető:

Én vagyok itt! – Hétfőtől-szombatig 21.05-től az M2 Petőfi TV műsorán!

Borítókép: Fotó MTI/EPA/Diego Azube

Videó ajánló

Olvasson tovább