×

Kultúrpercek: Kezdődik a PIM az A38 Hajón sorozat

A szeptember 3-i adás tartalmából.
 

A Vujicsics együttes, a Söndörgő és a ViGaD zenekar ad vérbeli délszláv koncertet az idei Zsidó Kulturális Fesztiválon 19 órától a Dohány utcai Zsinagógában, ahol Tolcsvay László lesz a vendégük. A mostani koncert a nagy találkozások estje lesz. A három zenekarnak nem csak repertoárja rokon, hanem tagjaikat is rokoni szálak kötik össze.

Egy hónappal meghosszabbította a népszerű Fortepan digitális fotóarchívum anyagából válogatott kiállítást a Magyar Nemzeti Galéria, így szeptember 29-ig lesz nyitva. A Minden múlt a múltam című tárlat kiállított képei szorosan kapcsolódnak Magyarország XX. századi történelméhez.

A Világjáró művészeink sorozatban ma este a Liszt-díjas szoprán, Rálik Szilvia lép fel. Zongorán Lugosi Anna kíséri. A 19 órakor kezdődő hangversenyen Schumann-, Verdi-, Liszt-, Mahler-, Rossini-, Wolf- és Kodály-dalok csendülnek fel a Magyar Rádió Márványtermében.

Kezdődik a PIM az A38 Hajón sorozat. Az első vendég Farkas Wellmann Endre költő, szerkesztő, aki pályája során számos más minőségében is aktív irodalmár. Erről a sokszínű és szerteágazó munkásságról beszélget vele ma este 20 órától Horváth László Imre moderátor az A38 Hajó Kiállítóterében. Közreműködik a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Hajó zenei-irodalmi crossover sorozatának rezidens zenekara, az ATMO.

Ma startol a PLACCC köztéri és helyszínspecifikus művészeti alkotásokat bemutató
nemzetközi fesztivál, amely provokatív, elgondolkodtató, játékos programokkal és akciókkal várja Budapesten az újszerű élményekre fogékony közönséget. A 2019-es PLACCC Fesztivál fókuszában a nemzetközi együttműködések és a művészeti egyetemek diákjainak produkciói állnak.

Középpontban a gránátalma. Kiállítás nyílt a 30 éves Magyar Csipkekészítők Egyesülete tagjainak munkáiból a Népi Iparművészeti Múzeumban. A tárlat október 12-ig tekinthető meg.

Kárpát-medencei körútra indul a “Hadifogoly magyarok a nagy háborúban” című első világháborús vándorkiállítás, hogy a centenárium után se feledkezzünk meg azokról, akik áldozatot vállaltak és szenvedtek. Az első állomás Bicske. A kiállítás megnyitója ma 18.00 órától lesz a Bicskei Kultúrkúriában.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – szeptember  3., kedd, 9:07

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő: 
Veres Emese Gyöngyvér

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább