Dinók nyomában – új sorozat ifjú felfedezőknek

ég a legnagyobb „dinóimádóknak” is rengeteg újdonságot tartogathat az M2 Gyerekcsatorna új, saját gyártású sorozata. A Dinók nyomában című tízrészes széria azt mutatja be, milyen őshüllők éltek több tízmillió évvel ezelőtt hazánkban. A történet főhőse a kíváncsi természetű kisfiú; Marci, aki előtt barátja; a Professzor tárja fel a dinoszauruszok rejtélyes és lenyűgöző világát. Kalandjaik első epizódját október 17-én tűzi műsorára a Gyerekcsatorna.
 

A magyar őslények rejtélyes világába repíti az M2 Gyerekcsatorna nézőit a Dinók nyomában új, ismeretterjesztő sorozata. Az utazásban a gyerekeket Marci, a dinóimádó óvodás kalauzolja, aki kora ellenére rengeteg mindent tud róluk, kíváncsisága pedig határtalan. Igyekszik mindent kideríteni a dinoszauruszokról: akárcsak egy igazi archeológus, tanulmányozza kedvenceit és olvasmányai mellett próbaásatásokat is végez.

 

Még több érdekességre derül fény, amikor a felfedezéshez csatlakozik Marci legjobb barátja, a Professzor, akihez a szobájában lévő különleges eszközzel tud teleportálni. A tudós igazi zseninek számít szakmájában, hiszen az egész életét a dinóknak és azok kutatásának szentelte, ám szórakozott stílusának köszönhetően gyereknyelven tud mesélni az őshüllőkről. Irodája izgalmas leleteket rejt azokról az őshüllőkről, amik egykor hazánkban éltek. A kis nézők megtudhatják például, milyen volt a nagyjából 85 millió évvel ezelőtt a Bakonyban honos Pneumatoraptor, a szintén törpe dinoszaurusznak számító Magyaroszaurusz, vagy a Hungarosaurus, aminek testét több száz páncélelem borította.

Szervét Tibor, Jászai Mari-díjas színművész örömmel vállalta el a Professzor szerepét, mert ismeretlen a dinoszauruszok világában, így a feladatot felnőtt fejjel is játékos tanulásként élte meg. Ősi Attila, hazánk egyik vezető paleontológusa segítette szakmailag a tartalom létrejöttét, hogy minél több érdekességet tudjanak meg a gyerekek hazánk egykori őslényeiről. A kíváncsi kisfiút Balázs-Magyar Nimród alakítja, aki lelkesen és ügyesen bújt bele a dinórajongó kisfiú bőrébe.

A sorozat megálmodója, Mányik-Szabó Viktória elmondta, családja erősítette meg benne az elhatározást, hogy egy olyan műsort készítsen, ami egyedi módon ismerteti meg az óvodásokkal ezeket a rejtélyes lényeket: „Középső gyermekem hatalmas dinórajongó, folyamatosan kérdez, innen jött az ihlet.  Eddig ilyen tartalom még nem volt a csatornán és külön öröm számomra, hogy ilyen profi csapattal sikerült ezt megvalósítani! Ez az a műsor, ami 0-tól 99 éves korig mindenkit a képernyő elé ültet, az egész családnak kellemes szórakozást biztosít.”

Dinók nyomában – október 17-től hétfőnként 17:15-től az M2 Gyerekcsatorna műsorán!

Olvasson tovább