Megújult az M2 gyerekcsatorna saját gyártású műsora, a Hetedhét kaland

Káprázatos, mesébe illő látványvilággal és új műsorvezetővel várja a képernyő elé kis nézőit szeptembertől a közmédia gyerekcsatornájának szórakoztató, ismeretterjesztő műsora.

A Hetedhét kaland olyan, akár egy bűvész titokzatos cilindere: a legkülönfélébb csodák kerülnek elő belőle váratlanul a nézők szeme elé. A műsor egymást követő rovatai ugyanis számos eltérő és érdekes témát vonultatnak fel. A díszlet ennek szellemében újult meg: az M2 gyerekcsatorna nézői úgy érezhetik magukat, mintha egy nagy képeskönyvet lapozgatnának, amelyben különböző mesék vannak összefűzve. A műsorkészítők elsődleges célja az volt, hogy ne passzív szemlélői, hanem résztvevői legyenek az adásoknak a tévénéző gyerekek. Ennek megvalósítására Kiss Borcsát kérték fel, aki a Rozmaring kunyhó és a Derítsük ki! mesesorozatok díszleteit és kellékeit tervezte korábban.

„A díszletek erőteljesen grafikus jelleget kaptak. Szinte minden felület, kiegészítő elem valamilyen módon illusztrált. A hétköznapi realitástól elemelt, stilizált, ebben a meseszerű világban minden megtörténhet, csak úgy, mint amikor álmodunk. A nyitott struktúra bevonja a gyerekeket és előhívja a kreativitásukat, mivel a falak nem zárják le a teret, így a néző képzelőereje szabadon szárnyalhat. Fontos szempont volt még, hogy az új díszletelemek tartósak legyenek, a zero waste jegyében készültek” – fogalmazott Kiss Borcsa díszlet-és jelmeztervező. A látványvilág mellett átalakult a műsor főcíme is, amelyet Hornyák Róbert készített. A grafikai megoldások harmonizálnak a díszletelemekkel és ki is emelnek néhányat közülük.

A megújult Hetedhét kalandban szeptember 12-én debütál Göröncséri Virág, aki aznap Gyarmati Erikkel vezeti majd a műsort. Már régóta nagy álma volt a műsorvezetés a 14 éves szegedi lánynak, akire idén, egy válogatón figyeltek fel a csatorna munkatársai. Az ifjú műsorvezetőt korábban, a Minden este egy mese kezdeményezéshez kapcsolódó mesesorozat A hisztis királylány” című epizódjában már láthatták a nézők, de ősszel egy újonnan induló produkcióban is feltűnik majd.

Hetedhét kaland – minden hétköznap 10 percben, az M2 gyerekcsatornán!

A Hetedhét kaland korábbi adásai 60 napig elérhetők a Médiaklikken!

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //mediaklikk.hu/wp-content/uploads/sites/4/2022/09/MTVA_M2_Hetedhet_kaland_Goroncseri_Virag_01-2000x1331.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább