Napközben: Továbbra is népbetegségnek számít a fejfájás

A szeptember 22-i adás tartalmából.
 

Továbbra is népbetegségnek számít a fejfájás, az egyre több számítógép előtt töltött idő pedig a fiatalabbakkal is megismerteti ezt a betegséget. A szem- és nyaki eredetű fejfájások egyelőre tüneti fejfájások, szűréssel, mozgással kezelhetők, erre indítanak az Optikusok egy ingyenes szűrőprogramot.

A fejfájások egy része már betegségnek számít, a legújabb, nemzetközi gyógyítási módszerekről készít interjút Márta Renátó dr. Mechtler László neorológus professzorral, fejfájás specialistval, aki az USA-ban is praktizál

dr Áfra Judit neurológussal, a Magyar Fejfájáskutató Társaság vezetőségi tagjával beszélgetünk az új migrén megelőző kezelésről..

Megalakult a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság, amely nevével ellentétben nem csak a szoptatással, hanem szekciói révén azokkal területekkel foglalkozik majd, amelyek fontosak a gyermekvállalásban illetve nevelésben

Dr. Benda József egy szerkesztői bizottsággal állított össze egy tanulmánykötetet, amelyben azt elemezték, mi minden lenne szükséges a népességnöveléshez. Az elmúlt fél évben könyvbemutatókat tartottak, ahol az érintettekkel beszélgettek, ezekről a tapasztalatokról kérdezzük, hogy mit tartanak fontosnak azok, akik szeretnének több gyermeket vállalni.

Életpályát kínál a honvédség, ezúttal a tűzszerészek életét mutatjuk be, hogy milyen képességek, szemlélet szükséges ehhez a szakmához.

A hideg beálltával a lakások, házak egyes résein úgy szökik a meleg, hogy nem is tudunk róla, ezt segítik a thermokamerák felderíteni.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth – szeptember 22., kedd, 9:07

Szerkesztő: Herczeg Tibor

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább