×

Napközben: Növekvő macskaszaporulatok, kóbor, gazdátlan és éhes egyedek

Az október 5-i adás tartalmából.
 

A gyermekkor fontos szerepet játszik egy felnőtt személyiségének kialakulásában, hiszen a szülőktől ellesett példa az, ami alapján formálódik az alaptermészet. Ezért a negatív gyermekkori élmények meghatározóak a felnőtt korban kialakuló személyiségzavar, szenvedélybetegség kialakulásában. Ki hová fordulhat segítségért? És a legfrissebb hazai és nemzetközi kutatási eredményekkel jövünk.

Energia, klímaváltozás és egészségnevelés. Ezek a 2020.évi Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét kiemelt témái. A 2020-as évtől újdonságként az egész Kárpát-medencéből fogadták az iskolai regisztrációkat.

Növekvő macskaszaporulatok, kóbor, gazdátlan és éhes egyedek. A túlszaporulat elleni ivartalanítás költséges és sok gazda ezért nem viszi el kedvencét az állatorvoshoz. Most ingyenes ivartalanításra pályázhatnak az állatvédő szervezetek. Budaörsön ennek köszönhetően több száz macskát fognak be önkéntesek segítségével és viszik őket állatorvoshoz.

Csaló emailek, más nevében küldött felszólítások és díjbefizetési kérelmek. Az adathalász kísérleteknek se szeri, se száma. A napokban az NKM Energia Zrt. adott ki figyelmeztetést. A most induló kiberbiztonsági hónap fő témája sem véletlenül az adathalászat.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth – október 5., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább