×

Napközben: Győrben adták át Európa legnagyobb, tetőn kialakított napelemparkját

Az október 12-i adás tartalmából.
 

Győrben adták át Európa legnagyobb, tetőn kialakított napelemparkját és üzembe helyzeték a Fővárosi Vízművek legnagyobb napelem-parkját a Szentendrei-szigeten. De nemcsak az ipari napelem létesítmények száma nő. Újra lehet pályázni családi házak napelem parkosítására.

A látszat nem csal, ami hamisnak látszik az az is. Az elmúlt évekhez képest nagyságrendileg idén sem nőtt a hamis áru mennyisége, azonban némi átrendeződés látszik a piacon. Míg 2019-ben az elektronikai cikkek másolatai mellett a kamuparfümök voltak a legnépszerűbbek, addig 2020-ra a hamis ruhák kerültek előtérbe. És ismertetjük az adásunk idejében bemutatott nemzetközi STOP razzia eredményeit. Célja az volt, hogy a koronavírus-járvány következtében megjelenő hamis maszkok és egészségügyi termékek lefoglalásával védje a fogyasztók egészségét és biztonságát.

Csökkenni látszik a kezdeti lendület és lelkesedés az otthoni munkavégzést illetően. Sorra jelennek meg a tanulmányok és kutatások, melyek szerint megnövekedett a munkavállalók áltat tapasztalt munkahelyi stressz, szorongás és a kiégés. Egyes munkahelyeken kiemelt figyelmet fordítanak a dolgozók mentális egészségének megőrzésére.

Drog szemét szedést szervezett a miskolci drogambulancia. Munkatársaival együtt szedték össze az eldobált fecskendőket, tűket.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth – október 12., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

 

Borítókép: Forrás: MTI/Audi Hungaria

Videó ajánló

Másfélmillió lépés Magyarországon, Bajától Tokajig - Utak a Felső-Tiszánál 3.
00:27:10

Olvasson tovább