Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Horvát-Mester Anita munkájával az állatszeretet, családjával a természetszeretet népszerűsítője

Az október 11-i adás tartalmából.
 
Forrás: szabadfold.hu

Akinek kalapács van a kezében, hamar szöget talál. Horvát-Mester Anita az állatorvosi diplomáját megszerezve költözött vissza szülőföldjére, a Mátra-aljai kisvárosba, Bátonyterenyére, ahol nem az állatgyógyászaton keresztül családjának csodálatos természeti környezetben biztosít felfedezőbázist palócföld megismerésére. Munkájával az állatszeretet, családjával a természetszeretet népszerűsítője.

Keresztényi Attiláné egykor röntgen asszisztensként dolgozott, nyugdíjba vonulása óta fő állású kézműves, aki az egyébként káros anyagként számon tartott kávékapszulákból készít dísztárgyakat, ékszereket. A művészeten túl az újrahasznosítás az egyik legfőbb szempont, ami Jolit ösztönzi.

Taroltak a magyar borok az idei Decanter világversenyen: a nevezett 16 ezer borból Platina Díjat nyert a tokaji Barta pince Öreg Király Dűlő 6 puttonyos aszúja. Az Egri Borvidék több pincészete is ezüstérmet kapott, egyebek között az Almagyar érseki szőlőbirtok két bora is.

A Tisza belvárosi szakaszán egyre szaporodnak azok az úszóművek, amelyek állandó, vagy ideiglenes lakóhelyként szolgálnak. A legrégebbi és legszebb úszóházi otthon Ótott Ferencé, aki 15 éve lakik a Tisza hátán. Maga köré gyűjtött számos környéken élőt, hogy az ártéri erdőt tegyék széppé. Hívó szavára sokan gondolták úgy, hogy tesznek is azért, hogy a város egyik legkedveltebb kirándulóhelye legyen a Fokaként ismert partszakasz, amely hétvégente még így ősszel is megtelik élettel.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – október 11., vasárnap, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba
Hangmérnök: Poór István

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább