Hajnal-táj: Gőzerővel zajlik az országfásítási program

A szeptember 25-i adás tartalmából.
 

Megőrizték a csapadékvizet, és „véletlenül” létrehoztak egy remek horgásztavat – a Szoros-patak ajándéka a bogácsi víztározó

Mára rekord alacsonyra csökkent a hazai folyók vízszintje – ilyenkor derül ki, milyen fontos a víz megtartása, utánpótlásának biztosítása – milliárdok segítenek a csapadékgazdálkodást, öntözés-fejlesztést rendezni a Tisza-tónál

Drónokkal, a legújabb technikával derítik fel Baranyában a parlagfűvel szennyezett területeket. Most pályázat is segíti a fejlesztéseket.

Lába, csőre is sérült – szegény Blue idén, és talán később sem fog elrepülni télre – gólyamentők története Dömösről

Kevesebb fehér gólya vonult el – az elmúlt évtizedekben 22%-kal csappant meg a hazai állomány, de közben egyre több gólya telel nálunk, nem repül el.

Akár az erkélyen is termeszthetünk komlót, sörfőzéshez ugyan kevés lesz, viszont remek saláta alapanyag

Újjáéledhet a hazai komlótermesztés – most zajlik a szüret, és 150 millióval segítik meg azokat, akik belefognának a söralapanyag termelésbe.

Gőzerővel zajlik az országfásítási program, közben emlékerdőket is telepítenek – de a gazdák is pályázhatnak erdőtelepítésre, a cél az ország erdősültségének növelése.

Por- és szélfogó is egyben a Debrecen határában tervezett véderdősáv. Az alföldi nagyváros most kezdett bele az erdősítésbe.

150 éves az ország legöregebb törökmogyorófája – Gyöngyösön

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth – szeptember 25., péntek, 5:00

Szerkesztő: Bicsák Eszter

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább