Kossuth Rádió

Hajnal-táj: A hét végén kiállítással egybekötött japán napokat tartanak Szombathelyen

Az október 10-i adás tartalmából.
 
Forrás: mjbt-szombathely.hu

Kimono, ikebana, bonsai, origami, karate, anime. Ma már ismert kifejezések, amelyek mind a japán kultúrából erednek. Szombathelyen működik egy Magyar-Japán Baráti Társaság, amely szeretné ezt a keleti világot minél közelebb vinni az európai emberekhez. A hét végén kiállítással egybekötött japán napokat tartanak a városban.

Még a helyszínen is lehet jelentkezni, ha valaki ki akarja próbálni teljesítőképessége határait: ma rendezik meg a XIII. Eged-hegyi Sherpa Rallyt. Ez az első magyarországi teherhordó verseny, ahol a hivatásos teherhordók mintájára mindenki kipróbálhatja magát élesben, az emberi teljesítőképesség határait súrolva, szervezett keretek között. Kísérőkkel, barátokkal körülvéve. Eddig csaknem félszázan jelentkeztek több kategóriában: a nők 20 kg-mal, a férfiak

Ma rendezik meg a Nyitott Főzdék Napját. Országszerte 26 magyar kisüzemi sörfőzde nyitja ki kapuit. A nyitva tartó kisüzemek vállalták, hogy bemutatják a vendégeknek a sörkészítés folyamatát, és a sörkóstolók mellett vásárlási lehetőséget, illetve színvonalas gasztronómiai programokat biztosítanak. A tiszafüredi Nopara Gyógysertárba látogattunk el.

Szolnokon a minden hónap második vasárnapján megtartott Helyi Termékek Vására idén októberben is egy helyi termék ünnepévé bővül. Az idei Dunszt főszereplője a tök, ám a látogatók ma és holnap megkóstolhatják a hungarikum karcagi birkapörköltet, és részesülhetnek a szomszédos kistelepülés, Nagykörű termelői piacának hangulatában, természetesen az ott megízlelhető helyi ételek élvezetében is.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – október 10., szombat, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba
Hangmérnök: Németh László

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább