Hogyan lesz lyuk a makaróniban? Tojással vagy tojás nélkül? Kinek kell a fehér tészta? Olasz-magyar két jóbarát? Kérdések, amelyekre egy tésztaparadicsomban kapunk választ. A gyártás látszólag egyszerű: a liszt és tojáslé keverőbe kerül, amely készre dolgozza ki a tésztát. Ezután kapja meg alakját a megfelelő formákon átnyomva. Végül a tésztát szárítják, majd szobahőmérsékletre hűtés után csomagolják. Május 9-én A Hely stábja a Mary-Ker Pasta Kft. dunakeszi gyárát mutatja be. A családi tulajdonban céget 30 évvel ezelőtt a kényszer hozta létre, amikor kiderült, hogy bezárják a Dunakeszi Konzervgyár száraztésztaüzemét, ahol Mándyék addig bérlőként dolgoztak, és ahol tojáslét készítettek. Megvették, és belevágtak a tésztagyártásba. Több ütemben felújítottak, bővítettek, korszerűsítettek. Mára Közép-Európa egyik legnagyobb és legkorszerűbb tésztaüzeme lett belőle. Minderről a második generációs tulajdonos, Mándy Csaba és Hajduné Reinwald Anita mesél.
A hely – Kossuth Rádió – május 9., péntek 11:00
Szerkesztő: Vágner Mária
Műsorvezető: Bak Anita
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.