A hely: Tésztagyár Dunakeszin

A május 9-i adás tartalmából.

Hogyan lesz lyuk a makaróniban? Tojással vagy tojás nélkül? Kinek kell a fehér tészta? Olasz-magyar két jóbarát? Kérdések, amelyekre egy tésztaparadicsomban kapunk választ. A gyártás látszólag egyszerű: a liszt és tojáslé keverőbe kerül, amely készre dolgozza ki a tésztát. Ezután kapja meg alakját a megfelelő formákon átnyomva. Végül a tésztát szárítják, majd szobahőmérsékletre hűtés után csomagolják. Május 9-én A Hely stábja a Mary-Ker Pasta Kft. dunakeszi gyárát mutatja be. A családi tulajdonban céget 30 évvel ezelőtt a kényszer hozta létre, amikor kiderült, hogy bezárják a Dunakeszi Konzervgyár száraztésztaüzemét, ahol Mándyék addig bérlőként dolgoztak, és ahol tojáslét készítettek. Megvették, és belevágtak a tésztagyártásba. Több ütemben felújítottak, bővítettek, korszerűsítettek. Mára Közép-Európa egyik legnagyobb és legkorszerűbb tésztaüzeme lett belőle. Minderről a második generációs tulajdonos, Mándy Csaba és Hajduné Reinwald Anita mesél.

A hely – Kossuth Rádió – május 9., péntek 11:00

Szerkesztő: Vágner Mária
Műsorvezető: Bak Anita

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2025/05/1.-Mandy-Csaba-es-Bak-Anita-1867x1400.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább