Üdezöld vagy haragos, tejjel vagy anélkül, de mindenképpen habosítva. Mi még csak most ismerkedünk a matchával (抹茶), pedig a múltja igen hosszú: történt ugyanis, hogy sok száz évvel ezelőtt a japán császár felkért egy kínai teatermelő dinasztiát, hogy hozzon létre neki egy teakertet, ami az első volt Japánban. A tealeveleket egy hónapig leárnyékolták, amitől megnőtt bennük a klorofiltartalom, majd a leveleket gránitkövek között megőrölték, és arra öntöttek forró vizet. Így született a matcha, ami már itthon is hódít. A Zhao Zhou Teamanufaktúrában a matchával ismerkedtünk.
A hely – Kossuth Rádió – május 2., péntek 11:00
Szerkesztő: Mohácsi Edit
Műsorvezető: Bak Anita
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.