A fenntartható egészségügy a jövő útja – Átadták az első Zöld Kórház Díjat
A Magyar Kórházszövetség a díjjal felhívja a figyelmet azokra a hazai innovatív kezdeményezésekre, fenntarthatósági és környezetvédelmi törekvésekre, amelyek csökkentik az egészségügyi intézmények ökológiai lábnyomát, egyúttal egészségesebb környezetet biztosítanak a betegek és az egészségügyi dolgozók számára.
Vendég: Tóth Gábor, a Magyar Kórházszövetség elnöke
Hemofília világnapja
Hemofília, régen királyi betegségnek tartották, ma a leggyakoribb vérzékenység. Egészen az 1960-as évekig nem tudták kezelni, de az orvostudomány fejlődésének köszönhetően – a hiányzó véralvadási faktort pótló gyógyszerek birtokában – a vérzékeny betegek fiatalabb generációi ma már szinte teljes életet élhetnek, dolgozhatnak, utazhatnak, sportolhatnak.
Vendég: Küronya-Kaslik Ildikó, a Magyar Hemofília Egyesület elnöke
Gasztro: Húsvéti ételek
A húsvét nem képzelhető el sonka, kalács, főtt tojás, torma és a finomabbnál finomabb húsvéti sütik nélkül. Ilyenkor a böjt miatt rendszerint valami zöldet, pl. spenótot fogyasztanak a hívők. Mi kerüljön az asztalra, ha követnénk a hagyományt, ugyanakkor kicsit újítani szeretnénk?
Vendég: Szűcs Zsuzsa, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke
Mozogjunk az Ünnepek alatt is
Szakrális túraútvonalak Farkas Péterrel.
Délelőtt – Kossuth Rádió – április 17., csütörtök 9:05
Műsorvezető: Horváth Ágnes
Szerkesztő: Pilisy Csenge
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.