Minden időben: Húsvéti hagyományok

Az április 16-i adás tartalmából.
 

A páskavacsora az emberiség egyik legrégibb, több mint háromezer éves ünnepi étkezése. Megülésekor a zsidó nép arra emlékezik, Isten hogyan szabadította meg az egyiptomi fogságból. Műsorunkban utána jártunk, milyen ételek lehetett nagycsütörtökön Jézus és tanítványai asztalán a páskavacsorán.

Hogyan adhatjuk át gördülékenyen a gyermekeknek a feltámadás üzenetét és a húsvéti hagyományokat, miközben ma már a nyuszi hozza a hímestojást? A kérdésre válaszért egy református családhoz látogattunk el, ahol éppen hímes tojást festettek a kislányok.

Minden időben – Kossuth Rádió – április 16., szerda 13:30

Műsorvezető: Somorjai-Bencze Zsófia
Szerkesztő: Dóka Viktória
Riporter: Ivády Zsuzsa és Emesz Lilla

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: Fotó: Hurta Hajnalka

Olvasson tovább