Mit rejt a református szatyor? Kell-e félni a dorongos kalácstól? Milyen lehet a halászlé, amit békateknővel ettek? Mi lett az igazi aranyember Tokaji-gyűjteményével? Miközben bejárjuk a Jókaihoz köthető komáromi tereket, a várostörténeti-kulturális érdekességek mellett szóba kerülnek a kulináris különlegességek is. Kiderül, miképpen ünnepelték a 100. születésnapot 1925-ben, és hogyan idézték meg idén a XX. század eleji Komáromot a mesterséges intelligencia segítségével. Megnézzük az író szobrát, amit a II. világháború után „természetesen” eltávolítottak, hogy aztán ez legyen az első, amit 1952-ben a lakosság nyomására, a hajógyári munkások tüntetését követően visszaállítottak.
A hely – Kossuth Rádió – április 14., hétfő 11:00
Szerkesztő: Vágner Mária
Műsorvezető: Burkert Rudolf
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.