Pénteken folytatjuk sétánkat a Kiscelli Múzeumban, a Beliczay család mézeskalácsos emlékei között. A 2. részben megtudjuk, miért forgatott fel minden addigi készítési módot a sütőpor és a szalalkáli megjelenése az 1880-as években, s hogy miért kellett elbúcsúzni az ütőfáktól. Kiderül, miért foglalkozik a mézeskalácsos gyertyaöntéssel, majd a villany megjelenése után padlóbeeresztővel. Hogyan lehetett talpon maradni Trianon után, amikor elvesztek a hagyományos mézlelőhelyek, s mi lett az utódokkal, akiket nemcsak a gyárból tettek ki, hanem a házból is. Minderről Maczó Balázs, a Kiscelli Múzeum történésze, Seregély Mirtill mézesbábos és Beliczay Erzsébet az alapító ükunokája mesél, aki megosztja velünk a titkos családi receptet is.
A hely – Kossuth Rádió – február 21., péntek 11:00
Szerkesztő: Vágner Mária
Műsorvezető: Burkert Rudolf
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.