A hely: Szív küldi szívnek – A Beliczay család és a mézeskalács 2.

A február 21-i adás tartalmából.

Pénteken folytatjuk sétánkat a Kiscelli Múzeumban, a Beliczay család mézeskalácsos emlékei között. A 2. részben megtudjuk, miért forgatott fel minden addigi készítési módot a sütőpor és a szalalkáli megjelenése az 1880-as években, s hogy miért kellett elbúcsúzni az ütőfáktól. Kiderül, miért foglalkozik a mézeskalácsos gyertyaöntéssel, majd a villany megjelenése után padlóbeeresztővel. Hogyan lehetett talpon maradni Trianon után, amikor elvesztek a hagyományos mézlelőhelyek, s mi lett az utódokkal, akiket nemcsak a gyárból tettek ki, hanem a házból is. Minderről Maczó Balázs, a Kiscelli Múzeum történésze, Seregély Mirtill mézesbábos és Beliczay Erzsébet az alapító ükunokája mesél, aki megosztja velünk a titkos családi receptet is.

A hely – Kossuth Rádió – február 21., péntek 11:00

Szerkesztő: Vágner Mária
Műsorvezető: Burkert Rudolf

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2025/02/Mezeskalacs-19-A-Beliczay-mezeskalacsok-csomagolasa-1867x1400.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább