Jól ismert tény, hogy a gasztronómiai szektor és a vendéglátóipar nagyon érzékenyen reagál a társadalmi és gazdasági változásokra, amit –végső soron az éttermek is megéreznek. A 2010-es években a látványos gazdasági növekedésnek pozitív hatásai voltak mind a vendégszokásokra, mind pedig vendéglátóhelyekre. Azonban az elmúlt évek turbulens gazdasági hatásai: –a koronavírus-járvány miatti bezárások, az infláció, a forint gyengülése, vagy éppen az energiaárrobbanás komoly kihívások elé állították az érintetteket. A folyamat végén pedig a fogyasztók -jelentős áremelkedéssel, és a kínálat korrekciójával szembesültek. A tisztánlátás végett a mai műsorunkban két szakértő vendégünkkel a változó vendégszokásokról, a gasztronómiai kihívások mibenlétéről és az innovációs lehetőségekről fogunk beszélgetni.
Vendégünk Fehér Ágnes, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség főtitkára, illetve Krivács András a Fenyves Szálloda és Konferencia Központ 4 csillag superior szálloda tulajdonosa és igazgatója, aki egyben a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke is.
Felfedező – a gazdaságról – Kossuth Rádió – január 24., péntek, 14:34
Szerkesztő: Pásztor Szabolcs
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.