„A rózsával kezdődött minden”- így emlékezett vissza az iskola névadója, Szamos Mátyás pályája elejére, aki az Augustban kezdte, ahol egy dán cukrász megmutatta neki a marcipán rózsa elkészítésének titkát. Aztán a Gerbeaud-ban folytatta, hogy aztán a szocializmus alatt országosan elismert szakemberré váljon. Karácsony előtt a Budapesti Komplex SZC Szamos Mátyás Technikum és Szakképző Iskolában jártunk, ahol szakács, cukrász és pincér képzés folyik. Dr. Dudás Gábor, igazgató nem csak azt tartja fontosnak, hogy a névadó szakmai tudását átadja a diákoknak, hanem azt is, hogy megtanítsa, hogy készüljenek az ünnepekre, hogyan legyenek jóban önmagukkal, hogyan maradjanak rugalmasak és kíváncsiak. Ehhez az intézmény biztosít egy ifjúsági segítőt is, Takácsné Mandics Gabriellát, aki egész évben mentálhigiénés programokat talál ki a gyerekeknek. Benézünk egy tankonyhába, ahol Pavlicsek Csaba a főzést oktatja, Tercs Róbert, szakoktató a pincéreket tanítja, míg Hóra -Bereknyei Katalin, mestercukrász az édességek elkészítésének titkait osztja meg a tanulókkal.
A hely – Kossuth Rádió – december 20., péntek 11:05
Szerkesztő: Mohácsi Edit
Műsorvezető: Bak Anita
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.