Hajnal-táj: A finom pálinka alapjai

A szeptember 22-i adás tartalmából.
 

– A falvak élhetőségéhez mindig is kellettek azok a mesterek, akik ha nem az adott településen éltek, gyalog, majd később kerékpárral, de időről-időre megjelentek. Vitték a szerszámaikat, és megjavították mindazt, amit kellett.

– Ha valaki azt gondolná, hogy a lekvárfőzés időszakának lassan vége, az nagyon téved. Bőven akad még alapanyag, ami az üstbe tehető. A szilva, alma, birs, füge mind frissen kerül a piacra, sőt késő ősszel beérik a gránátalma is, amivel mind érdemes kísérletezni.

– Jó minőségű gyümölcs, jó lepárló, hozzáértés és kistérségi együttműködés – ezek az alapjai a finom pálinkának, mondja Pach Gábor Zamárdiban lévő műhelyében. Az is nagyon fontos, hogy betartsuk a szabályokat, a technológiai utasításokat.

– Nyáron a tizenkilenc esztendős Koszonits Patrik útnak indult azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a szamarak védelmére, valamint adományokat gyűjtsön megálmodott szamárrezervátumához. A kaland azóta véget ért.

Hajnal-táj – Kossuth Rádió – szeptember 22., vasárnap 5:00

Szerkesztő – műsorvezető: Bakos Csaba

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Videó ajánló

Olvasson tovább