Délelőtt: IT-védelem

A június 25-i adás tartalmából.
 

– A cégek jól felfogott érdeke, hogy emeljék a biztonsági szintjüket. Erre ösztönzi őket az EU ún. NIS2 irányelve is, amely több ezer hazai cég számára írja elő, hogy növeljék az IT-védelmi kontrolljaikat. Ezeknek a vállalatoknak június végéig regisztrálniuk kell a kijelölt hatóságnál, amire már csak pár napjuk maradt. Amennyiben ezt elmulasztják, bírság vár rájuk.
vendég: Zala Mihály, az EY partnere

– Ikonikus sporteseményekből – mint például az olimpia vagy a foci bajnokságok – idén nyáron sem lesz hiány. A szurkolók alig várják ezeket az eseményeket – nincsenek ezzel másként a kiberbűnözők sem, bár őket a versenyszellem vagy a közösség érzése a legkevésbé sem érdekli. Hogyan legyünk résen szurkolóként?
vendég: Csizmazia-Darab István, a Sicontact Kft. kiberbiztonsági szakértője

– Zárul az ökoház-sorozat. Milyen jogszabályok vonatkoznak arra, aki pl. vályogházat szeretne építeni? Lehet-e ilyenre biztosítást kötni? Milyen engedélyeket szükséges az építésük megkezdése előtt beszerezni?
riport: 3d-s nyomtatóval épített vályog szauna készül el a napokban Kecskeméten. A betapasztáson Molnár H.Boglárka is részt vesz.
vendég: Bihari Ádám ökoépítész, az ÉVOSZ MAKÉSZ tagja
élő tel: Lambert Gábor, MABISZ

– Társasházi rovat – Most vettem, mégis ázik, penészedik, ferde, akad, recseg-ropog. Mit tehetünk, ha az újonnan vásárolt ingatlan nem felel meg minőségi követelményeknek, esetleg lakhatásra alkalmatlannak bizonyul?
vendég: dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete alapító elnöke

– Nem a tüneteket, hanem az okokat kell keresni. Hogyan fonódhat össze a hagyományos orvoslás és a természetgyógyászat? Hogyan lehet a tünetek kezelése helyett az okokat feltárni?
riport: gyógyult betegekkel – Gécsek-Tóth Enikő
vendég: Kovács Péter, csontkovács
vendég: dr. Sári Erzsébet orvos-természetgyógyász

Délelőtt – Kossuth Rádió – június 25., kedd 9:05

Műsorvezető: Dióssy Klári
Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább