Vasárnapi újság: Orbán Viktor miniszterelnök Olaf Scholz német kancellárral tárgyalt pénteken

A június 23-i adás tartalmából.
 

6.00-7.00
– a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült a héten a parlamentben Izsák Andor orgonista, zenetudós, karmester, aki 1988-ban költözött Németországba, és részt vett az augsburgi Zsidó Zene Európai Központjának (EZJM) létrehozásában. Életét a náci korszak alatt elpusztult zsinagógai zene újbóli felfedezésének, a zsidó zeneszerzők műveinek újjáélesztésének szentelte, de milyen ma Németországban zsidónak lenni? (felesége Lux Erika is kitüntetésben részesült)
– Szólásszabadság és gondolatszabadság: Brit és európai konzervatív elképzelések Európa jövőjéről – Danube Institute és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös konferenciájára/Matt Beech – a Hull Egyetem Brit Politikai Intézetének igazgatója, a Berkeley egyetem oktatója/Alvino-Mario Fantini – European Conservative főszerkesztője/Francesco Gubiliei – a Nation Futura és Fondazione Tatarella szervezetek elnöke
– Bryan Leib, floridai politikai elemző- a Biden-kormányzat külpolitikai zsákutcáiról, az elhibázott Ukrajna és Közel-Kelet politikájáról, amit ideológiai kényszerek és nem a józanész határoz meg
– Harald Kujat a Luftwaffe nyugalmazott német tábornoka, a NATO Katonai Bizottságának volt elnöke: Európa, Németország egyre közelebb kerül a háborúhoz. Mennyit ér egy békekonferencia Oroszország nélkül? Hogyan adja át a háború terhét, felelősségét Amerika Európának?
– Lélektől: Köves Slomó rabbi

7.15-8.00
– Orbán Balász, a miniszterelnök politikai igazgatója – Orbán Viktor miniszterelnök Olaf Scholz német kancellárral tárgyalt pénteken. Milyen témákat érintettek? Milyen jelentősége van gazdasági szempontból a német útnak? Július elsejével Magyarország veszi át az unió soros elnökségét, milyen ügyeket tesz az asztalra, meddig akar azokkal előre jutni? Háborúpárti koalíció jön létre EP-ben, mit tehet a magyar kormány?
– Sebestyén Géza, MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője – A zárolt orosz vagyon kamataiból adnak 50 milliárd dollárkölcsönt Ukrajnának. Ukrajna , privatizálja az állami tulajdont, hogy pénzhez jusson, de ki jár ezzel valójában jól?
– Hortay Olivér, Századvég üzletágvezető/kutatóintézeti igazgató, – Kínai vámháború, Ukrajna első LNG-üzlet az USA-val
– Demeter Szilárd – Hazaszótár- Foci

8.15-8.30
– Erdélyi Rezső Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője: „Újra naggyá tesszük Európát!” lesz az uniós magyar elnökség jelmondata – Magyarország július elsején hétpontos programmal vág neki az uniós elnökségnek. Milyen lehetőségei lehetnek a soros elnökség alatt a kormánynak, hogy változást érjen el például az európai gazdaságpolitikában? Milyen támadások érik?

Vasárnapi újság – Kossuth Rádió – június 23., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: Horváth Ágnes
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Videó ajánló

Olvasson tovább