Délelőtt: Diákmunka

A június 17-i adás tartalmából.
 

Diákmunka. Már csak egy hét, és itt a nyári vakáció, amely több ezer diák számára a felhőtlen szabadsággal és a tanulásmentes hétköznapokkal járna. Ám vannak, akik a pihenés mellett szeretnék a bankszámlájukat is feltölteni. Mire figyeljen, miben tudja segíteni a szülő, akár nagyszülő a dolgozni vágyó diákot, hogy megtalálják a legjobb nyári munkalehetőséget?
Vendég: Majzik Nándor, a Meló-Diák Iskolaszövetkezet cégvezetője
Anyag: Összeállítás munkavállaló diákokkal

Sokat beszélünk az újraélesztésről, elsősegélynyújtásról, de vajon tudjuk-e, mit kell tennünk, ha négylábú házikedvencünk kerül bajba? A hétvégén kutya elsősegély tanfolyamot tartanak Kisteleken, ahol a sebellátástól kezdve a mérgezéses tüneteken és kezelésükön át egészen a hőguta és egyéb nyári veszélyekig mindenről szó lesz, beleértve természetesen az újraélesztést is.
Vendég: Dr. Piller Pálma állatorvos, a PetWiseCare életrehívója
Anyag: Összeállítás a tanfolyam résztvevőivel és a szervezővel

A Nobel-díjas Krausz Ferenc által vezetett budapesti központú Center for Molecular Fingerprinting (CMF) felavatja új lézerlaboratóriumát Szegeden, az ELI-ALPS Lézeres Kutatóintézetben, amely jelentős lépés a technológia Németországból Magyarországra telepítésében. Nagy Margit élő bejelentkezése a helyszínről.

Gyógytornász rovat Parászka Mónikával
Téma: térdprotézis
Anyag: Interjú érintettel

Többet nyomkodják a Facebookot, mint amennyi időt tévénézéssel vagy családi programokkal töltenek, 61%-uk szokott podcasteket hallgatni / nézni, 30%-uk tiktokozik, sőt közel egyharmaduk volt már címzettje szexuális tartalmú üzenetnek. Ezek a meglepő eredmények születtek a Be Social “Szeniorok a neten” című online felméréséből, amely az 55 évesnél idősebbek online jelenlétét vizsgálta. Hogyan ismerhető fel és hogyan kezelhető az internetfüggőség, amely már az idősebb korosztályban is jelen van?
Vendég: Forgács Mariann közösségi média szakértő, a Be Social ügyvezetője
Vendég: Szakács Adrienn pszichológus
Anyag: Összeállítás nyugdíjasokkal

Délelőtt – Kossuth Rádió – június 17., hétfő 9:05

Szerkesztő: Kovács Bernadett

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább