Felfedező a gazdaságról: Kulturális vállalkozások és teljesítményeik

A június 14-i adás tartalmából.

Vészesen összezsugorodhat az önkéntes nyugdíjpénztári szektor, ha a fiatalokat nem sikerül megszólítani- derül ki a jegybank friss jelentéséből. Arra is szüksége lenne, hogy a munkáltatók újra érdekeltek lehessenek dolgozóik ilyen jellegű támogatásában- mondja Nagy Koppány, a Magyar Nemzeti Bank Biztosítás és Felügyeletért felelős igazgatója.

Az elmúlt hetekben megint bankjegy hamisítókat buktatott le a rendőrség. Hogyan lehet szabad szemmel is felismerni a hamis bankjegyet? Erről kapunk eligazítást Réthy Barbarától, a jegybank Készpénzszakértői és Fejlesztési főosztályának vezetőjétől.

A mecénások sokat tehetnek azért, hogy a kultúra sokak számára megfizethető maradjon– vallja a MŰGOND elnevezésű kulturális vállalkozás alapítója. Hoványi Márton a budapesti Wagner Napok előtt arról is beszélt, hogy a miként indultak el a művészetekbe és a zenébe beavató kurzusaik.

A kulturális teljesítmény is része a teljes gazdasági teljesítménynek, a GDP-nek. Németh Dávidtól, a K and H Bank vezető elemzőjétől azt is megtudjuk, hogy ez bizony a teljes GDP-nek a 2,5 százaléka is lehet.

Felfedező – a gazdaságról – Kossuth Rádió – június 14., péntek, 14:34

Szerkesztő – műsorvezető: Szentgáli Edit

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább