Délelőtt: A lakáskiadás a változó gazdasági helyzet ellenére is az egyik legbiztosabb befektetési forma

A június 14-i adás tartalmából.
 

A lakáskiadás a változó gazdasági helyzet ellenére is az egyik legbiztosabb befektetési forma, azonban egyáltalán nem könnyű megbízható és hosszú távon fizetőképes bérlőket találni. Mire figyeljünk, ha attól félünk, hogy lelakják a bérleményt, vagy nem akarnak majd kiköltözni, netán nem fizetnek időben? Milyen egy jó hirdetés, szerződés, miben segít az ingatlanközvetítő, hogyan állapítsuk meg az árakat, és milyen a kereslet-kínálat? Melyek lehetnek a buktatók, mire jó a kaució, és vajon közjegyzőre mindenképpen szükség van-e a szerződéskötéskor? A téma aktuális, hiszen nyáron, főként az egyetemi városokban nagy a verseny az albérletekért.

Csak egy hős! Néhány napja jelent meg az Országos Vérellátó Szolgálat dala, amely felhívja a figyelmet az életmentésre és a véradásra. Nyáron az utazások, szabadságolások idején kevesebben adnak vért, ám a megfelelő mennyiségű vérkészletre akkor is szükség van. Ki és milyen feltételek mellett adhat vért? Változott-e a véradási kedv az elmúlt évtizedekben? Mikor kezdte a segítségnyújtást az, aki lassan 150-szeres véradóként már több, mint 400 embernek mentette meg az életét? Miért hasznos a véradás a donor egészsége szempontjából is? Miben segít a Magyar Vöröskereszt most megújult Véradás telefonos applikációja? Sikeres volt-e a pont egy éve indított Visz a vérem életmentő kampány, és mikor rajtol a véradással egybekötött jótékonysági futás? Hétköznapi hősökről a Véradók világnapján!

Bozsik gazda rovatában a hársfáról és gyógyító virágáról, a Túrabakancsban rovatban pedig az erdei tájékozódásról, eltévedésről és segítség hívásról beszélünk.

Délelőtt – Kossuth Rádió – június 14., péntek 9:05

Szerkesztő: Füredy Zsolt és Dióssy Klári
Műsorvezető: Balog Tamás

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: shutterstock_249575818

Olvasson tovább