A nagyhagyományú magyarországi mézeskalácsosságnak Debrecen volt az egyik központja. A cívisvárosban kitűnő minőségű, messze földön híres mézeskalácsot készítettek és készítenek még napjainkban is. A debreceni mézeskalácsnak különleges receptúrája, sajátos sütési technikája és jellegzetes formavilága van, legkülönlegesebb az úgynevezett ütőfás mézes. Az ütőfákkal készített mézeskalácsok közül a legjellegzetesebbek, legszebbek a Nagytemplomot mintázó tányér, címer, huszárok, babák, a tükrös szívek. Szerdai műsorunkban a debreceni mézeskalácsosok utolsó képviselője, Radics László műhelyébe látogatunk el, ahol még a hagyományos, több száz éves eljárással készülnek a puszedlik.
A hely – Kossuth Rádió – június 12., szerda 11:00
Szerkesztő: Gyarmati Péter
Műsorvezető: Burkert Rudolf
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.