A hely: A debreceni Radics mézeskalácsos család

A június 12-i adás tartalmából.

A nagyhagyományú magyarországi mézeskalácsosságnak Debrecen volt az egyik központja. A cívisvárosban kitűnő minőségű, messze földön híres mézeskalácsot készítettek és készítenek még napjainkban is. A debreceni mézeskalácsnak különleges receptúrája, sajátos sütési technikája és jellegzetes formavilága van, legkülönlegesebb az úgynevezett ütőfás mézes. Az ütőfákkal készített mézeskalácsok közül a legjellegzetesebbek, legszebbek a Nagytemplomot mintázó tányér, címer, huszárok, babák, a tükrös szívek. Szerdai műsorunkban a debreceni mézeskalácsosok utolsó képviselője, Radics László műhelyébe látogatunk el, ahol még a hagyományos, több száz éves eljárással készülnek a puszedlik.

A hely – Kossuth Rádió – június 12., szerda 11:00

Szerkesztő: Gyarmati Péter
Műsorvezető: Burkert Rudolf

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2024/06/Radics-Laszlo-es-Burkert-Rudolf-1050x1400.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább