Hajnal-táj: Az eper feldolgozása számos lehetőségekkel kecsegtet

A június 1-i adás tartalmából.
 

– A Baróti házaspár ma már nem csupán a saját szamócáját viszi el Budapest környezetébe, Kistarcsára, Diósdra, Nagytéténybe, hanem gazdatársaikkal együtt termesztenek zöldséget, gyümölcsöt.
– Az eper feldolgozása számos lehetőségekkel kecsegtet: epres palacsinta, piskóta, eperturmix, epres tiramisu és persze az eperfagyi, amit sokan fogyasztanak az idényben. Gyerekkorunk kedvenc fagyijáért nem kell a fagyizóba menni, otthon is el lehet készíteni.
– Érik a dinnye Hevesben. Két hét múlva már meg lehet kóstolni a sárga változatot.
– A pátyi Kakuk Zsuzsa maga az életigenlés. Kamrája a tél végén is szinte tele van, és úgy tűnik, sohasem áll meg, és minden napra van egy ötlete.

Hajnal-táj – Kossuth Rádió – június 1., szombat 5:00

Műsorvezető – szerkesztő: Bakos Csaba

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább