Szombat reggel: Tatai Lóversenyzés történelmi aranykora

A május 25-i adás tartalmából.
 

Tatai Lóversenyzés történelmi aranykora: megjelent a Tatai Lóversenyzés történelmi aranykora című könyv: az 1880-as évektől nagyon fontos szerepet töltött be a lóversenyzés Tata életében, a Monarchia idejében a Tatán működő versenyistálló-rendszer egyedülállónak számított. Angliából, sőt Amerikából is érkeztek ide és telepedtek le a városban világhírű trénerek és zsokék. Az elmúlt években ezt kutatta ki Nieselberger Róbert.

Robotok a sebészetben: A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában a robotasszisztált sebészeti rendszert adtak át

1968 – Egy szerelem rekonstrukciója címmel kreatív dokumentumfilm készült egy szerelmespárról, akiket 1968-69-ben az állambiztonság nemcsak megfigyelt, hanem segített is szerelmük kibontakozásában. Bemutató: május 26, Duna TV

Csillagvizsgáló: Az adás napján, május 25-én ismét indul a Svábhegyi Csillagvizsgáló asztrofesztivál sorozata, a Csillagkapu.

Mindenki egyért! Olimpiai sorozatunkban ezen a héten a MOB munkáját mutatjuk be, vendég: Fábián László, a MOB főtitkára

Csoma szobája: Egy magyar csapat évek óta rendszeresen eltölt néhány hetet az indiai Zanglában – a királyi palota épületén dolgoznak, ahol egykor Kőrösi Csoma Sándor is lakott. A Csoma Szobája Alapítvány tagjai az épület helyreállítása mellett iskolákat is építenek és oktatnak is ott tartózkodásukkor – idén, Kőrösi Csoma Sándor zanglai tartózkodásának kerek 200. évfordulójára emlékezve ismét a Zanglai Palota körül tevékenykednek, a hónapi végéig várják az önkéntes jelentkezőket.

Hegymászás: Klein Dávid és Nagy Márton hegymászó expedícióra indul, Pakisztánba mennek, az Istor-o-Nal 7403-méteres csúcsára szeretnének feljutni.

Bartók Zenei Díj: Az év zenekara: a 80 éves Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara lett idén az év zenekara.

Szombat reggel – Kossuth Rádió – május 25., szombat, 6:00

Szerkesztő: Leskó Nóra

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább