Családok, történetek: Ahány édesanya, annyiféle anyák napja

A május 5-i adás tartalmából.
 

A koronavírus járvány elmúlt, de az árvaság örök. Sokan veszítették el szüleiket, vagy szülőtársukat a covid következtében. Dr. Herczegh Anita mesél arról, hogy a Regőczi Alapítvány hogyan tudja támogatni azokat a családokat, akiket veszteség ért és be is mutatunk egy olyan családot, akiket rendszeresen segítenek.

Egy szülőpár, akiknek ez az anyák napja más lesz, mint az eddigiek, hiszen nem régen tudták meg, hogy 1 milliárd 300 millió forintot kellene összegyűjteniük, hogy a Duchenne-szindrómával érintett Beni nevű fiúkat kezelni tudják.

Társadalmi összefogás. Szegeden gyűjtöttek a debreceni Beninek, ahol esélyegyenlőségi-jótékonysági divatshowt rendeztek.

Egy édesanya, aki tollat ragadott, hogy segítsen más anyáknak: hogyan engedjük el lépésről lépésre a gyermekünk kezét? Kapcsolódás és elengedés, figyelmes közelebb lépés és egészséges távolodás – szülőként mindkettőre szükségünk van. Ezekben segít a most megjelent Anyakulcs c. könyv.

Az egri Összhang Egyesület és a Méhvirág Egyesület közösen hívja fel a figyelmet arra, hogy szülni jó, merjünk gyermeket vállalni. A Méhvirág Központ és Anyamenedék anyák napja alkalmából május 4-én avatja fel az új otthonát.

A hős rendőr. Így ismerte meg az ország nemrég azt a Gál Zsombort, aki saját életét kockáztatva állított meg egy szabályokra fittyet hányó száguldozó ámokfutó autóst az egyik autópályán. Édesanyja bűnügyi helyszínelőként dolgozott és óriási hatással volt fia életére.

Családok, történetek – Kossuth Rádió – május 5., vasárnap 14:06

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább