Délelőtt: Versklubok

Az április 24-i adás tartalmából.
 

– Könyvtár sorozat: versklubokról

– Egyetemen ötven felett
Ki ül be nappali képzésre ötven éves kor felett? Milyen célból? Mi a jellemző, a saját szakterületén fejlődni, vagy egészen új dolgokba belekezdni? Első diploma, vagy a sokadik? Csupán kedvtelés az élethosszig tartó tanulás, vagy konkrét célja is van az új ismeretek megszerzésének? Esetleg karrierváltásról is szólhat az egyetem? Milyen a viszony az egyetemi oktatók és a velük egyidős, vagy idősebb, akár tapasztaltabb diákok között? Mit kezd a HR szakma egy középkorú friss diplomással?

– Jogi rovat: házak előtti zöldterület használata
Rengeteg a megközelíthetetlen járdaszakasz. Ki kőtömbbel, más elkerített parkolóval, vagy magaságyásokkal toldja meg a saját portáját. Van, aki saját költségén garázsbeállót csináltat a kerítése elé, de nem tűri, ha mások parkolnak oda.
Kié a zöld terület? Milyen feltételekkel használható? Kivethetnek-e rá területhasználati díjat?

– Háztáji tyúktartás
Divat lett a háztáji tyúktartás. Egyre több család tartja fontosnak, hogy szabadon tartott, kapirgáló tyúkok tojását egye. A fővárosban is van olyan kerület, ahol egymásnak adják az ötletet a nagycsaládosok. Azt mondják, elrontani nem lehet és három-négy tyúk már elegendő ahhoz, hogy ne kelljen boltba járni. De mégis hogyan kell tartani ezeket az állatokat? Kell-e tyúkól és tág ketrec? Ha adunk tápot, az még kapirgálónak számít? Kell-e oltatni? Aggódjunk-e a virágjainkért és rendezett kertért? Mit szólnak mindehhez a szomszédok?

Délelőtt – Kossuth Rádió – április 24., szerda 9:05

Szerkesztő: Belényi Barbara
Műsorvezető: Bak Anita

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább