Délelőtt: Álláskeresési buktatók

Az április 23-i adás tartalmából.
 

Négy vagy több gyermeket nevelők, első házasok, fogyatékkal élők kevesebb adót fizetnek, – ha érvényesítik a jogosultságukat! Milyen feltételek mellett tehetik meg, milyen igazolásokat kell beszerezniük, erről lesz szó a NAV SZJA-ról szóló sorozatában, az általános kedvezmények között.

Az idősebbek közel 50 százaléka fokozottan kiszolgáltatott az online veszélyekkel és csalásokkal szemben. Különösen jellemző ez a 64 éven felüliekre, egyedül élőkre és vidékiekre. Ezért mind a környezetükben élőknek, mind a szolgáltatóknak és a hatóságoknak fokozottan oda kell figyelniük rájuk, támogatniuk kell őket abban, hogy megtalálják a védekezés megfelelő formáit” – hívta fel a figyelmet az NMHH a legújabb kutatásai alapján. A veszélyforrásokról és az elkerülési elérhetőségekről beszélgetünk Soós Edinával, az NMHH Médiapiaci Együttműködési és Kutatási Igazgatóság kutatási munkatársával.

Társasházi rovat
Lassan megkezdődik a klímák felszerelése – hogyan kell ezeket intézni, mi az ide vonatkozó szabályozás? Számos kerületben nem lehet a külső homlokzatra tenni a kinti egységet, illetve a légaknákba sem szabad telepíteni, ugyanakkor tudomásul kell venni, hogy egyre melegebb lesz, így egyre több helyen szükséges. Milyen megoldások lehetnek, és egyáltalán bírni fogja-e a társasházak elektromos hálózata ezt a sok légkondicionáló rendszert?

Álláskeresési buktatók
Sokan önszántukból, vagy rajtuk kívül álló okok miatt kényszerülnek állást keresni, munkahelyet váltani. De milyen kihívásokkal jár ez a sokak szemében egyszerűnek tűnő folyamat? Milyen buktatói vannak, mik a leggyakoribb hibák, mire kell odafigyelni a jelentkezésnél? Mely területeken jellemző a többfordulós felvételi folyamat, és hol egyszerűbb a procedúra? Hol fontos igazán a tapasztalat és a szaktudás, és hol inkább a képességek és az egyéb soft-skillek – mik is egyáltalán a soft-skillek?

Délelőtt – Kossuth Rádió – április 23., kedd 9:05

Szerkesztő: Herczeg Tibor

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább