Hajnal-táj: Több európai országban kedvelt étel a báránysült az ünnepen

A március 27-i adás tartalmából.
 

Idehaza kevesen vesznek bárányhúst Húsvétra, pedig több európai országban kedvelt étel a báránysült az ünnepen, főleg magyar alapanyagból. Kapható a boltokban, van új-zélandi és magyar termék is. Szerdán reggel arról is beszámolunk, hogy még mindig jelentős gabonakészletek vannak a raktárakban. Ennek az a fő oka, hogy az egy évvel korábbi árakhoz képest a búzát és a kukoricát is körülbelül 40%-kal olcsóbban lehet értékesíteni, így ha a gazda eladja, akkor veszteséget termel.

Hajnal-táj – Kossuth Rádió – március 27., szerda 5:00

Műsorvezető: Gergácz Anikó
Szerkesztő: Gyarmati Péter

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: pexels

Videó ajánló

Olvasson tovább