Vendég a háznál: Menza volt, van, milyen lesz?

A március 14-i adás tartalmából.

Piskótakocka, tarhonyás hús, grízes tészta. Sokan ettük ezeket iskolásként, óvodásként, de a saját gyerekeink menzai étlapjáról is ismerősek ezek az ételek, modernizálva némi bulgurral vagy hamburgerrel. Bár az 1950-es évektől kezdve kialakult közétkeztetési infrastruktúra gondoskodik a gyerekek napközbeni ebédjéről, a rendszer sürgős megújításra szorul. Például több szakemberre, magasabb bérekre, hosszabb ebédidőre, vonzóbb tálalásra lenne szükség, hogy ne kerüljön az ételek egyharmada a szemétbe, miközben a gyerekek éhesek maradnak. Hogyan segít egy néprajzi kutatás, mit terveznek a közétkeztetők, mit tapasztalnak a szülők és a gyerekek?

Vendég a háznál – Kossuth Rádió – március 14., csütörtök 11:32

Szerkesztő: Hegyesi Gabriella

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább