Szombat reggel: Különleges koncerttel készülnek az Erkel színházban

A március 2-i adás tartalmából.
 

– A Dal. Utolsó elődöntős adásához érkezett az ország dalválasztó showműsora. Jövő héten már a zenészek már azt mutatják meg milyen a daluk más stílus hangzásában.

– Szent Kelet Vesztett Varázsa – új dokumentumfilm sorozat a Dunán. Március 3-tól, vasárnaponként Mongólia titokzatos és lenyűgöző tájait járhatják be a tizennégy részes dokumentumfilm sorozattal. A mongol gasztronómia, kultúra és életmód a Gobi sivatagtól az Altai hegységen át, az ősi város Karakorumig elevenedik meg.

– Két évvel ezelőtt nyílt meg, s heteken belül eléri a százezres látogatószámot a Bükki Csillagda, amely bármely korosztálynak képes felejthetetlen élményt nyújtani. Ez a hely ugyanis messze a fényszennyezéstől kiváló csillagoségbolt-park, amely a Nap megfigyelésére is alkalmas, s ahol világszínvonalú távcső, planetárium, megtapogatható meteoritok, izgalmas virtuális űrutazások és egy tanösvény is várja a látogatókat.

– Miért vesz valaki egy régi malmot? A válasz egyszerű: szeretne megmenteni egy műemléket az utókornak. Így gondolkodott annak idején az a budapesti házaspár, akik múzeummá alakították a szécsiszigeti vízimalmot. Önerő és pályázati forrás segített a felújításban.

– Különleges koncerttel készülnek az Erkel színházban. Tina Turnerre emlékeznek hazai színészek, énekesek. A „Rocknagyi” legismeretebb és kedveltebb számai csendulnek fel kiváló magyar hangoktól.

– Ősbemutató az egri Harlekin Bábszínházban! Március 9-én mutatja be a társulat A kockásfülű nyúl meséjét…ahogy kezdődött. Az előadás Marék Veronika rajzfilmsorozata, valamint személyesen megosztott ötlete alapján készült.

– „Vibe &Wine – a Budai Borszalon” 12 alkalmas borkóstoló-pódiumbeszélgetés sorozata indul jövő héten. A bor mellett a komolyzene jelenik még meg. A beszélgetések alkalmával pedig megismerhetjük a hazai borászok történetét is, hiszen nemes, de nem könnyű ez a szakma.

– Jubileumi, vagyis XV. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája zajlik a Nemzeti Közszolgálati egyetem és a BEAC szervezésében. Az egyetemek a szombati napon mérkőznek meg a döntőkben, és lelkesen készülnek az szombati atlétikai versenyszámokra is a szervezők.

– A hagyományos dél-koreai papír és a természetes festés témájában több mint 30 éve tartó kutatásának eredményeit mutatja be egy a héten nyílt tárlat. A kiállítás további aktualitása és jelentősége, hogy 2026-ban az UNESCO szellemi kulturális örökségként való nyilvántartásba vételét fontolgatják. A papírból készült készült képzőművészeti alkotások a Koreai Kulturális Központban láthatók.

– Vadvilág világnapja (Wildlife day) a Kecskeméti Vadaskertben. A jeles nap idei kampánya: „Az emberek és a bolygó összekapcsolása, valamint a digitális innováció felfedezése a vadon élő állatok védelmében.

Szombat reggel – Kossuth Rádió – március 2., szombat, 6:00

Szerkesztő: Bartha Bernadett
Műsorvezető: Deák Dóra

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: pexels/ Monica Silvestre

Videó ajánló

Olvasson tovább