Délelőtt: Lakásbiztosítások újratervezve

A február 29-i adás tartalmából.
 

– Lakásbiztosítások újratervezve
Idődről időre érdemes újra átnézni a korábban megkötött lakásbiztosításokat, mert a megkötés után, az évek vagy éppen évtizedek alatt jelentősen változhat az ingatlan értéke. Ráadásul a különböző káresemények típusa és gyakorisága is jelentősen megváltozott az évtizedek alatt. Márciusban mindenki lecserélheti a meglévő lakásbiztosítását, ennek eredményeként javulhat a helyzet az alulbiztosítottság szempontjából. Hogyan lehet megelőzni bizonyos káreseményeket?

– Lakásfelújítás és buktatói
Tavasz közeledtével, sokan terveznek kisebb vagy nagyobb lakásfelújítást. Hogyan válasszunk szakembert, alapanyagot, és hogyan tervezzük meg a folyamatot, hogy minden időben elkészüljön? Mit tehetünk, ha a mester mégsem úgy végezte el a munkát, ahogy az elvárható vagy éppen a megbeszélthez képest jelentősen túlszámlázott? Hová fordulhatunk a lakásfelújítás során előállt fogyasztóvédelmi problémáinkkal?

– Dietetikus rovat
A Húsvét előtti nagyböjt időszakát éljük. Régen a böjti időszak étele, a hal volt. Ám a magyarok főleg karácsonykor fogyasztanak halat, ráadásul sok helyen leginkább ponty esetleg valamilyen tengeri hal kerül az asztalra, miközben itthon is sokféle hazai hal van, amit érdemes megkóstolni és elkészíteni. De milyen halat érdemes fogyasztani? Hogyan érdemes elkészíteni? Halfogyasztás jótékony hatásairól is beszélünk. Stiller Tamás séf pedig egy egészséges és könnyen elkészíthető böjti ételt készít: halas wrapot afrikai harcsából, ami garantáltan szálkamentes. A gyerekek is imádni fogják!

– Hogyan hozzuk ismét formába magunkat?
Hogyan hozzuk ismét formába magunkat? Téli ellustulás után, hogyan kezdjünk ismét mozogni, anélkül, hogy sérülés lenne a vége? Milyen mozgásformát válasszunk a tavaszi újrakezdésre?

Délelőtt – Kossuth Rádió – február 29., csütörtök 9:05

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Gécsek-Tóth Enikő

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: pexels

Videó ajánló

Olvasson tovább