„Erős vár a mi Istenünk!”: Ökumenikus (Női) Világimanap

A február 26-i adás tartalmából.
 

– Csendajtó – amelyen jó belépni böjtben. Szerkesztői jegyzet.
– Elég! Elég? Elég…. Bejelentették az idei, nyíregyházi Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozó mottóját, igei arculatát. l Szidoly Roland, Szélrózsa Tízek szervezőcsapat vezetője nyújta át az első meghívót hallgatóinknak, és bemutatja az idei tematikus évet. A bejelentés sajtóeseményéről is hoztunk részleteket.
– Kerek évfordulót ünnepel idén a Fébé Evangélikus Diakonissza Nőegylet: száz éve, 1924. október 1-én Piliscsabán alakult meg a rend. Áldott emlékű tagja, az újjáalakuláskor első főnökasszonya, Túrmezei Erzsébet diakonissza-költő február 14-i születésnapja alkalmából A harmadik című versével hangolódunk az ünnepi évre.
– Missziói percek az Evangélikus Rádiómisszió szerkesztésében. Endreffy Máté evangélikus lelkész és felesége, Endreffyné Sikter Anna hitük által meghatározott gondolatait osztjuk meg a házasságról.
– Ökumenikus (Női) Világimanap lesz a hét péntekjén, március 1-én. Idén palesztin keresztény asszonyok állították össze a tematikát, a liturgia szövegét. B. Pintér Márta evangélikus lelkész, szervezőbizottsági tag osztja meg gondolatait és hívogat az együtt imádkozásra.

Erős vár a mi Istenünk – Kossuth Rádió – február 26., hétfő, 13:30

Hallhatóan evangélikus – Stifner-Kőháti Dorottyával és Hajdú Tiborral!

Tovább a műsoroldalra>>

Olvasson tovább